Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/necastivi

Marketing

Mama ja sam se udebljala

Photobucket - Video and Image Hosting
Priča ide ovako.
Imam poznanika, nije bitno tko je, ono što je bitno je to da je u svojoj struci visoko cijenjen.
Kad kažem visoko cijenjen mislim i na znanstveni i stručni dio od strane kolega i na laički dio kod puka. Struka mu je pomagačke prirode, to mogu reći, jer će se ionako dati zaključiti iz daljnje priče.
Taj prijatelj piše između ostalog odgovore na pitanja (čitaj probleme) u jednom dječjem školskom časopisu. Časopis je za uzrast od petog do osmog razreda osnovne škole. Nadam se da ste shvatili da piše odgovore sa stručne strane, a ne «Draga Žuži, Marta, Jovanka i sl.» I radi to besplatno, iz čiste ljubavi prema poslu kojim se bavi.
Problemi te djece izgledaju smiješni, vjerujem već i srednjoškolcima, ali tim klincima su trenutačno najveći problemi koje mogu zamisliti, to je zato što JA tek kad ste malo stariji mogu početi rovariti po vašim mozgovima, njima ne mogu ništa priznajem.
No da ne odlutam kao što mi je običaj.

Igrom slučaja dio novca za taj časopis donira crkva, u ovom slučaju Katolička, ali to je samo slučaj, Ja nemam predrasuda. Do sada ni jednom nitko nije bio nezadovoljan odgovorima, ni djeca ni uredništvo, ali onda je došlo jedno pismo koje nije smjelo doći. U njemu je četrnaestogodišnja djevojčica upitala kad je najbolje vrijeme za prvi seksualni odnos. OH SODOME LI I GOMORE!!!!
Moj prijatelj je naravno odgovorio onako kako to znanost i etika nalažu, vjerujte mi na riječ da zna svoj posao, jer sam odgovor i nije bitan za nastavak. Pismo nije objavljeno, ne zbog nepoćudnog odgovora za crkvu, već zbog samog pitanja, odnosno spominjanja seksa u tim godinama, to njima graniči sa Sotonizmom, a nije vjerujte mi, tko zna ako Ja ne.

Sad, ako se bolje ne promisli moglo bi se reći Nečastivi ne seri, crkva financira, crkva određuje pravila. Ali ako se samo malo pokuša pokrenuti ta siva masa u lubanji, što nažalost mnogima kod nas ne polazi za rukom, odmah se može zaključiti kolika je to glupost.
Dovoljno je otvoriti bilo koji od hrpe časopisa koji se mogu naći kod nas i koji imaju odgovarače za vrlo široku populaciju, za svakoga po nešto je recept koji najbolje ide u toj branši. Pa tako na takva pitanja odnosno na takva pitanja četrnaestogodišnjaka odgovaraju njihovi idoli, jer njih se čita, oni prodaju časopis, i tu nemam zamjerke.
Tako sam naišao u časopisu maštovitog imena «Stars», kojem je primarna djelatnost tv program, da na isto pitanje iz gornje priče odgovara ni manje ni više nego stanoviti Mario zvijezda neke od aktualnih sapunica.
Čak na dnu stranice piše između ostalog «...pošalji bilo kakvo pitanje o seksu,...., uz minimalnu naklonost sreće, Mario će odgovoriti baš tebi!»
Nadam se da sad uviđate glupost o kojoj govorim. Djecu o seksu prosvjetljuje poluretardirani jabihhtiobitiglumac. Dok u isto vrijeme crkva cenzurira pismo na koji je dao odgovor stručnjak.
I onda se čudite kad vam mala dođe u dvanaestoj i kaže, mama ja sam se naglo udebljala.


Voli vas vaš Nečastivi !!!


Post je objavljen 11.05.2006. u 23:04 sati.