Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goal

Marketing

Luciano Moggi



Evo malo i vise o Juventusovom sportskom direktoru Lucianu Moggiu. Lik je naime narucivao suce za Juventus cak 10 godina, tek sad se otkrilo.

Vec 10 godina celnici Intera, Milana i ostalih italijanskih klubova trube na sve strane da je Juventus privilegiran kod sudaca... Svi su na to odmahivali glavama, rekli, bolje se vi malo vise potrudite nego sto druge optuzujete za svoje neuspjehe. No, eto, sada se ipak pokazalo da je to bilo tocno...
Krenimo od sezone 97/98, Juventus - Inter, 4 kola prije kraja, Inter ima prednost od 1 boda na tablici. Juve je dobio tu utakmicu 1-0 uz ocigledno sudjenje suca za njih. Cist prekrsaj, koji bi svaki sudac okarakterisao kao penal i crveni karton za igraca Juvea nije ni sviran. Juventus je na kraju osvojio titulu.

Propala nam je godina dana krvavog rada

Jadikovao se trener Intera.

Nesto kasnije, sezona 99/00, Juventus - Parma, predzadnje kolo. Juve vodi 1-0 i u zadnjoj minuti Fabio Cannavaro izjednacuje, medjutim sudac ponistava cist gol. Time se sprijecava da Lazio, koji je bio u zaostatku za Juveom, povede na ljestvici uoci zadnjog kola.
Epilog: Zadnje kolo, Juve na Delle Alpi igra sa Perugiom i gubi tu utakmicu i samim tim prvenstvo, pravda je ovaj put ipak pobjedila.



Moggi je inace 'svojim' sucima djelio skupe satove, kupovao automobile, zlatne narukvice...

Evo nekih primjera razgovora Moggia:

Pairetto: Prijatelju evo zovem te da ne kazes da sam te zaboravio.

Moggi: E kako je?

...
Poslje uobicajenog razgovora, kako si, kako zena i djeca i slicno...

Pairetto: Nego, evo da ne kazes da sam te zaboravio, nabavio sam ti dobrog suca za sutra ( Juve - Ajax, Liga Prvaka )

Moggi: Kojeg?

Pairetto: Urs Meier

Moggi: To prijatelju!

Juve je dobio tu utakmicu 1-0 uz sumnjivu rolu Ursa Meiera...

Genoa- Juventus

XXX: Imamo suce za srijedu.

Moggi: Da, da, to već znam, nama sudi Dondarini.


Pairetta i sudac Dondarini.

Neka bude lijepa utakmica, znaš da su tamo uvijek...

Posebni...

Upravo tako, zato imaj 50 očiju dobro otvorene... Kako bi vidio i ono čega nema, koji put... Ne trebam ti ništa reći, znam da ćeš suditi najbolje što znaš.


Juve je dobio 3-0 uz sumnjivi jedanaesterac.

Lijep dvoboj, jesi li vidio? Ovi iz Sampdorije su bili izvan sebe, da nije bilo igrača Juventusa koji su mi pomogli ne znam kako bih završio utakmicu...





Moggi ce sada cini se dobiti otkaz u Juventusu, Predsjednik FIGC (Italijanskog nogometnog saveza) Franco Carraro je podnio ostavku, on je znao za Moggieve spletke ali nije nista poduzimao...

Rodman




Post je objavljen 11.05.2006. u 21:24 sati.