neW tHiNgSyes,newerevermind.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/newerevermind

Marketing

yesneW tHiNgSyes

HEEEEEEEEEEJ KAK STE?????????????????????????????
Ja sam oke… thumbup sve mi ide dobro… barem tak mislim… ne opterećujem se glupostima… nema potrebe… razmišljam… glupiram se… zabavljam… saznajem nove stvari… kupujem … slušam muziku… imam sve cd-e Pearl Jama uključujući najnoviji… Thanks Vlajo!!!! Dalje… čitam… odlučujem… i tak…
Uglavnom – život može biti stvarno zanimljiv i podnošljiv ako se potrudiš… ma možda se čak nije ni potrebno truditi – samo se ne opterećuješ i radiš ono kaj te zadovoljava i usrećuje!
Ali još me puno toga muči i nemrem shvatiti – to je uvijek tak – ali – NE OPTEREĆUJEM SE! Jea.

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service
UPOZORENJE: ovdje počinje dio koji bi mogao nekima biti nezanimljiv pa promislite prije nego počnete čitat. Meni je to zbilja interesantno pa sam htjela podijelit s vama.
Ove dane učim većinom biologiju & povijest, a baš sam jučer čitala psihologiju. Nisam znala da je to tak zanimljivo! Ali zbilja! Saznala sam tolko toga kaj nisam znala i kaj me zbilja iznenadilo. Jer – takve stvari ne očekujem u knjigama namijenjenim školovanju…
Da, npr. kaj mislite DAL' JE KRASTAVAC STVARNO ZELEN, A GROŽĐE ZBILJA LJUBIČASTO? Mi mislimo da je to tak jer drugačije nismo doživjeli – to je u našoj svakodnevnici samorazumljivo i uopće ne razmišljamo o tome. E pa to zapravo nije tak! Boje su nešto što si formira samo ljudska svijest, naš mozak. A zapravo krastavac ili grožđe šalju određene elektromagnetske valove – zračenje koje se u našem mozgu oblikuje u nama znanu boju. To zračenje također nije obojano, nego naši živčani impulsi to tako prevedu! A daltonisti većinom ne vide crvenu boju jer ona odbija najudaljenije valove pa oni najteže stignu do mrežnice u našem oku. cool
I onak – našem mozgu u svakoj sekundi dolaze čak i informacije gdje se nalazi pojedini dio našeg tijela – zamislite kolko on procesa nadgleda, kolko je zaposlen ak čak i takve informacije neprestano kontrolira. Recimo sad dok ja tipkam… naughty Stvarno zapanjujuće!
A, kaj se biologije tiče – i za to sam otkrila da nije tak strašno, nego ide prema zanimljivome! Kukci… nemojte ih ubijati! Oni su korisni! A pogotovo mravi i pčele! Znate kak je razvijeno ponašanje mrava i pčela! Oni si sami organiziraju poslove i sami grade mravinjake i košnice. Mravinjaci (termitnjaci) su visoki i do više metara (2,3 m) – viši od čovjeka… zamislite onda kad dođe neki klinac i skače po mravinjaku i uništava ga! Ode mravima mukotrpan rad i prebivalište! To ne biti oke!
Mravi AMAZONCI su razvili taktiku napada na druge zadruge i onda im otimaju ličinke i onda ih odgajaju k'o robove! Đizs! I kod pčela nove matice ubiju stare da bi one zavladale i onda ta nova matica ide na SVADBENI LET i onda se spari sa svim mogućim mužjacima i lijepo fino vrati u prebivalište i onda ju oni dvore, donose hranu i štite! Nakon tog parenja mužjaci uginu, a matica izgubi krila – i onda ju 'radnici' (nevažne ženke) ODNESU u košnicu i dalje paze na nju. A zanimljivo je da ženke TRUTOVE u jesen izbace van iz košnice jer cijelo vrijeme niš ne rade! Zanimljiv je taj njihov svijet, al stvarno!!! Barem meni… kaj vi kažete?

pusa, ¤newermind¤ mah


Post je objavljen 11.05.2006. u 18:54 sati.