Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sickofitall

Marketing

Blog fest Makarska 2006?

np Tool – 10.000 Days LP

Ima već neko vrijeme da smo Maja i ja, promišljajući i razgovarajući, došli na ideju da napravimo Blog Festival u Makarskoj, pa evo da ideju proslijedim vama čitateljima na opipavanje pulsa javnosti po tom pitanju. Dakle, pošto Kronika ima određenu medijsku, doduše više lokalnu, moć, dio propagande i informacije bi se plasirale iz njene redakcije, koje sam član od pionirskih dana. Knjižara Bookcafe, koja je također u vlasništvu novine, idealna je središnjica za organizaciju tematskih tribina i okupljanja blogera koja bi se, i ako bi se, po svoj prilici odigrala negdje na kraju turističke sezone, krajem rujna mjeseca. Tada se, naime, Makarska rješava velikih gužvi po smještajnim kapacitetima – privatnim prije svega, jer su pristupačniji, i cijenom i raspoloživošću – a ugodno ljetno vrijeme je još uvijek tu. Servis za smještaj može odraditi turistička agencija koju vodim, a kapaciteta, vrlo kvalitetnog i normalnog, na raspolaganju ima i više nego dovoljno. Također, sve popratne organizacijske događaje, poput koncerata i drugih kulturnih događanja, odradili bi mi lokalci. Tim događajem bi učinili post sezonu u Makarskoj, koja je jedna od najzanimljivijih i najtraženijih turističkih destinacija Jadrana i Hrvatske, kulturno sadržajnijom, jer bi se festival automatski pridružio manifestacijama koje su ušle u kontinuitet održavanja: ovogodišnji treći Lutkarski dani, 3. Moto fest i inicijativa Dade Antunovića koja za nekoliko dana prelazi u djelo – 1. Strip festival.

Međutim, tu se sada postavlja pitanje kako odrediti kriterij po kojem bi se učestvovalo? Jesu li maloumne pisanije jednako relevantne kao i one ozbiljne? Jeli dovoljno otvoriti blog, kao u primjeru moto klubova gdje je jedino potrebno imati motor, da bi bio član društva, itd?

Jedno je sigurno, bili bi zadovoljni kada bi se i dvadesetak iole normalnih blogera okupilo krajem rujna u Makarskoj na Festivalu bloga. Dragi blogeri i ne blogeri, što kažete?





Post je objavljen 11.05.2006. u 18:48 sati.