Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrucina

Marketing

Što je HOUSE (stil techno glazbe) ?

Ovaj stil glazbe se pojavio sredinom 80-ih u Chicago. U vrijeme kad je vladao stil glazbe “disco” ovaj stil glazbe je bio u modernim u veoma uskih progresivnih okvira. Stil house je bio napravljen isključivo radi plesa i osnovao se isključivo pomoću elektroničkih glazbenih pomagala – drum mašina i sintesizera.
Postoji samo nekoliko verzija postanka naziva ovog stila glazbe. Jedna od njih zvuči: House su nazvali u počast jednom klubu kojemu je naziv bio Warehouse, u kojemu su domaći DJ-evi po prvi puta započeli remixirati glazbu Kraftwerka s ravnim beat dionicama, napravljenima na drum mašinama. House glazba od tih vremena se jako promijenila, 90-ih ona je postala više akutalnoj i modnoj, na osnovi house-a su se rodili mnogi drugi stilovi glazbe. House-stil glazbe je bez dileme 90-a godina.
Ne trebam objašnjavati, kako zvuči glazba odn. House stil glazbe… House glazba nije previše brza po ritmu, negdje 130-140 BMP, popraćena absolutno ravnim beatom (na svaki drugi udarac bassa popraćen je sa “snare”), a na svakom 16-om udarcu “hat”. Evo i cijeli HOUSE :D. Suvremeni ili moderni house se vratio svojim “dragim korijenima” i počeo iskorištavati bezbroj elemenata disco-stila glazbe i tako što je podkraj devedesetih godina se dogodilo pravi preporod ovog stila...

-David Morales - jedna od glavnih ikona House glazbe danas...
Image Hosted by ImageShack.us

Post je objavljen 11.05.2006. u 11:27 sati.