Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/koreja

Marketing

Gdje je Koreja?

Koreja je smještena na Korejskom poluotoku na sjeveroistoku Azije. na sjeveru graniči s Kinom i Rusijom, a s Japanom na jugoistoku. najviša sjeverna točka Koreja je Yupojin u provinciji Hamgyongbuk, a najniža južna otok Marado, provincije Cheju. Najzapadnije je otok Maando, Pyong-anbuk provincija, a najistočnije odtočići Dokdo, Gyeongsangbuk provincija. Od 1948, poluotok je podijeljen na Južnu i Sjevernu Koreju, a sveukupna površina je 99,394 kvadratnih kilometara.

Republika Koreje se satoji od devet provincija, sa seoulom kao glavnim gradom. Drugi veliki gradovi su Pusan, Daegu, Incheon, Gwangju i Daejeon. reljef zemlje je vrlo raznolik, a čak 70% zemlje su planine s više od 3000 otoka oko zemlje. Više rijeka prolazi kroz zemlju, a jedna od najvećih, rijeka Han, prolazi kroz glavni grad.

Kao i druge zemlje u toj temperaturnoj zoni, Koreja ima 4 godišnja doba, a u proljeće i jesen vrijeme je jako lijepo: ugodno, toplo i vedro. Ljeto je poprilično vruče i kišno, pogotovo za vrijeme monsuma, a zima je hladna i suha s povremenim snijegom.

Photobucket - Video and Image Hosting

Post je objavljen 12.05.2006. u 11:00 sati.