Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bubuleje

Marketing

NOVI REMI

Znalo se da će bubosi imati problema posle ovako uspešnog starta u prvenstvu jer su sve ekipe postale posebno motivisane za meč sa ekipom koja ima najdužu tradiciju u kvalitetnoj Ligi šampiona amatera. Naravno, od uloge favorita ne treba bežati, već naprotiv još kvalitetnijim partijama dokazati da je s razlogom nosiš.

Nedelja, 07.05.2006. bila je idealna prilika da se Bubuleje pojave u novoj garnituri dresova za sezonu leto ’06. Ujedno je promovisan i novi medijski sponzor, čuvena produkcijska i tv kuća PRIVATE čijeg će programa i filmova igrači FC Bubuleje biti ekskluzivni promoteri u narednom periodu. U skladu sa tim, u nekim bubulejskim krugovima javili su se i negativni komentari zbog ovog izbora, jer se po njima ugovor mogao sklopiti sa nekom manje komercijalnom kućom tipa HEXOR ili EVIL EMPIRE. Ipak, nadamo se da je rukovodstvo znalo šta radi. Treba samo reći da su se ovim potezom Bubuleje svrstale u red takvih fudbalskih veličina kao što su Lion (sponzoriše ih Canal +), PSG (RTL) itd.

Posle dugo vremena bubosi su konačno istrčali kompletni što je obradovalo kapitena O Bibu.

Tekma je započela dosta oštro i bez uvodnog ispitivanja snaga. Bubuleje su na samom početku krenule odlučno prema golu „duvaničara“ i primetno je bilo da su pokušavale da što pre dođu do vođstva. Mlada ekipa Duvanike se pritajila i čekala priliku da iskoristi brzinu i pokretljivost svojih igrača i do gola dođe iz kontre. Nešto tako se i desilo na polovini prvog poluvremena. Jedan diskutabilni prekršaj Butchera na samoj ivici šesterca rezultirao je slobodnim udarcem koji je izveden brzo, tako da se plavi nisu dovoljno dobro postavili. Posle brzog proigravanja je usledio šut „iz prve“ i lopta je bila u mreži nemoćnog kapitena O Biboka. 1-0.

Zatim je došlo do već tradicionalne nervoze u redovima Bubuleja, ali je usledilo i veliko angažovanje da se rezultat preokrene. Do toga je i došlo pred kraj poluvremena kada je Rocky Marciano odličnim skokom na jednu nabačenu loptu sa leve strane savladao visokog vratara Duhanike. 1-1.

Ali ovo uzbudljivo poluvreme još nije bilo gotovo i „duvaničari“ su ponovo došli do prednosti posle jednog nezgodnog šuta po zemlji gde je lopta imala dosta „efea“, pa iako ju je O Biba odbranio karakterističnom „špagom“, ona ga je volšebno preskočila i na očigled ogorčene odbrane Bubuleja ušla u mrežu. 2-1.

U drugom delu su bubosi krenuli u totalnu ofanzivu. Ređale su se šanse koje su promašivali:

-Kuljina kada iz neposredne blizine, neugrožen šutira pored gola

-Cane koji posle odličnog centaršuta Butchera sa metra udaljenosti šutira iz voleja pravo u golmana

-Cane kada usamljen u kontri šutira opet u golmana

-Pier Boja-n kojem sa ivice šesterca vratar brani šut po zemlji...

Ni Duvanika nije sedela skrštenih ruku. Nedostatak koncentracije i angažovana i žustra odbrana bubosa koštala ih je da iz nekoliko kontri reše pitanje pobednika.

Pravda je zadovoljena par minuta pre kraja. Dobar napad započeo je Butcher i dobrim pasom pronašao još bolje ubačenog Čikala koji je na ivici šesterca hladnokrvno (toliko hladnokrvno da se svima nama koji smo bili na klupi digla kosa na glavi) primio loptu i proigrao na drugoj stativi Caneta kome je bilo lako da odbije loptu u mrežu. 2-2 i neizmerna radost u taboru Bubuleja!!!

Bilo je veoma važno izdržati psihološki pritisak i ostati neporažen protiv odlične ekipe Duvanike koja će se s pravom boriti za jedno od mesta koje vode u play off. Bubuleje sada mogu mnogo rasterećenije da se pripreme za jedan od najvažnijih mečeva u sezoni protiv oprezne ekipe Lipinog Lada B koja neguje prepoznatljivi stil igre, u fudbalskim krugovima poznatiji kao „češka čeka“.

Stadion na sportskom centru, gledalaca 26, vreme: promenljivo ali sunčano, teren: asfaltni i uglavnom suv.

DUVANIKA: Visoki Vratar 8; Mlađani bekač desni 6,5; Mlađani bekač levi 6,5; Centralni prvi 6,5; Centralni drugi 6,5; Bojan 7; Neugodni forward 7; Drugi forward 6,5

BUBULEJE: kap. O Biba 6,5; McFather 7; Kuljina 6,5; Chikalo 6,5; Labud 7; Butcher 7,5; Rocky Marciano 7,5; Grale 6,5; Boja-n 7; Cane 7

Igrač utakmice: Visoki Vratar


Post je objavljen 11.05.2006. u 07:09 sati.