Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bralina

Marketing

I ZADRANI KONJA ZA TRKU IMAJU

Preneseno sa T-portala:

Morske orgulje osvojile europsku nagradu

Od 207 projekata iz 31 zemlje hrvatski arhitekt Nikola Bašić osvojio je Europsku nagradu za urbani javni prostor, za projekt Morskih orgulja u Zadru, izvijestio je Oris, časopis za arhitekturu koji je Bašića i predložio za tu nagradu
Image Hosted by ImageShack.us
ZAGREB - Nikola Bašić prvu nagradu dijeli s nizozemskom skupinom arhitekata A8ernA koja je nagrađena za projekt u Zaanstadu.

Dobitnicima će nagrade biti uručene 30. lipnja u Barceloni, u Centru za suvremenu umjetnost, koji je ove godine nositelj natjecanja. Suorganizatori su europske arhitektonske organizacije iz Francuske, Velike Britanije, Nizozemske, Austrije i Finske.

Za razliku od običnih orgulja kojima za pogon služe mjehovi ili zračne pumpe, Bašićevim Morskim orguljama energiju daje more, odnosno valovi. Orgulje se nalaze na zapadnoj točki zadarskog poluotoka i s njih se pruža pogled na otoke i zalazak sunca, pa je time Zadar dobio novo mjesto okupljanja i turističku atrakciju.

Europska nagrada za urbani javni prostor dodjeljuje se bijenalno, a utemeljena je 1999. s ciljem davanja priznanja u obnovi i stvaranju javnih urbanih prostora.


Moje čestitke autoru Bašiću!

Dragi Zadrani, vaš grad, nakon ratom opustošeni' resursa i puno godin' stagnacije, gre naprid i baš me raduje to.

Image Hosted by ImageShack.us
(ovo je moja slika od litos iz grada sa najlipšin zalascima)

update

kako vidin ima vas koji pitaju jel' stvarno sviraju morske orgulje

tu morete i poslušati kako to zvuči i pročitati sve o njima

lipo vas sve pozdravjan, sad gren doma i spremat obid (vrime je opet -ajme majko-tako da vi gori na kontinentu nemate zašta bit jubomorni)



Post je objavljen 10.05.2006. u 10:25 sati.