Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/irida

Marketing

SRIJEDA: BOJE U NAŠEM ŽIVOTU (kromoterapija)



10.05.2006.

ŽUTA BOJA

Žuta
je sunčeva boja, boja bogova (stara Grčka). To je boja mentalnih aktivnosti, odražava novo učenje, nove mogućnosti, um i intelekt. Žuto predstavlja moć ideja, te buđenje psihičkih sposobnosti i jasnoće osjećaja. Žuta je analitičnost, kritičnost, dogmatičnost.Ovo je boja Blizanaca i Lavova.
Žuta-sunce, potiče pozitivan stavu u životu, osjećaj ugode. Jača i potiče rad nervnog sustava, povećava osjećaj ugode, smanjuje osjećaj melankolije i potištenosti pozitivno djeluje kod probavnih i želučanih smetnji

Okružite se žutom bojom i stavite u svoju okolinu citrin, topaz, tigrovo oko, žuti cirkon, žuti lapis, zlato i zlatni topaz.Upotrebljavajte ulja kao što su: citronele i limun kao inhalatore ili ulja za masažu. Upotrebljavajte žutu: u čitaonicama i prostorijama za učenje (jer djeluje izrazito poticajno), na mjestima gdje se odvijaju društvena okupljanja i vodi živahan razgovor, te za uređenje prostorija u kojima rade djeca s poteškoćama u razvoju i učenju, ako patite od mentalnog umora, ako imate poteškoća u donošenju odluka, ako slabo pamtite, ako se trebate koncentrirati, ako ste nervozni ili ako imate lošu probavu.

Treća čakra ili Solarni plexus, (uključuje emotivno i verbalno, sve transpersonalne odnose, komunikacije i manipulacije, osobna moć, razvijanje samopoštovanja, intuicije, iscjeljivanje) je limun žuta. Veza s pankreasom, želucem, jetrom, žuči i živčanim sustavom.

U narkomanskim krugovima se za ovisnike o heroinu kaže da su „na žutom“. Žuta boja se i inače vezuje uz psihička i duševna oboljenja, a duševnu bolnicu neki nazivaju i «žuta kuća».

A sada jedan manifest za sve one koji uspijevaju preživjeti (a da ne požute - čitaj, polude) od malo............., takoreći od ničega!


MI VOLJNI

Koje vodi nepoznato
Činimo nemoguće
Za nezahvalne
Toliko puno činimo
S tako malo
I tako dugo
Da smo sada kvalificirani
Da radimo bilo što
Ni sa čime

(nepoznati autor)


Post je objavljen 09.05.2006. u 23:36 sati.