Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

25. druženje na go-sekciji O. Š. 'Jurja Habdelića' Velika Gorica – 08. 05. 2006.

Sunčan dan. Pravo vrijeme za igre loptom. Dolazim u školu u očekivanju malog broja djece spremnih za igranje u razredu s crno-bijelim kamenčićima. Ne bijaše tako, jer ipak je bilo onih kojima je stalo do hoa. Prvi je tu bio Marko, a odmah potom i Luka koji u poslijednje vrijeme pokazuje veliko zanimanje za ovu igru. Samo naprijed Luka! Po njihovom dogovoru uskoro dolazi i njihov stariji prijatelj Marko Bačurin. Njemu je ovo prvi puta uz igranje ove igre. Danas je njemu zadatak za pobjedu buio zarobljavanje samo jednog kamenčića. Posebno iznenađenje je bilo ovaj puta pojavljivanje Zdravka Crnjaka. Nekoliko godina ga nije bilo na go-sekciji. U ono vrijeme dok je počeo igrati bio je među najjačima u svojoj generaciji, ali nekako se desilo da je prekinuo s igranjem goa. Čujema da danas prati zbivanja preko interneta. Prati ovo na blogu. Pa ako je tako, evo i pozdrav Njemu. Bok Zdravac! Na drugi sat rada su stigli Matej i Antonio. Oni u vrijeme popodnevne nastave ponedjeljkom imaju glazbeni, pa dolaze svaki drugi puta tek na drugi sat rada go-sekcije, a to je baš danas.
Pogledajmo rezultat turnira. Igralo se handicap prema razlici kategorija podjeljenoj sa 3, a Marko Bačurin je igrao sa svima atari-go.

1. Matej Zakanj 6. kyu, 12 bodova i sos 30
2. Luka Vračan 16. kyu, 10 bodova i sos 28
3. Marko Vračan 10. kyu, 8 bodova i sos 30
4. Antonio Pavlović 19. kyu, 4 boda i sos 41
5. Zdravko Crnjak 25. kyu, 2 boda i sos 30
6. Marko Bačurin 1. interna kategorija, bez bodova i sos 37
7. Mladen Smud 3. dan, 4 boda i sos 19 - van konkurencije
Nema novih kategorija nakon ovoga turnira.
Igrali smo prvi sat u šestoro. Uključio sam se i ja da nas bude paran broj u natjecanju. Tako svatko ima protivnika. Sa drugim satom dolaze Antonio i Matej u upadaju u natjecanje. Ja se povlačim iz turnira da ne narušavam paritet natjecatelja.
U poslijednjem kolu ne mogu normalno složiti parove bez svoga ulaska u turnir, pa se vraćam u igru. Sve to dovelo je do pravog rašomona u određivanju redoslijeda igranja i kola. Na kraju sve se ipak sklopilo u neku smislenu cjelinu i nitko prigovora nije imao.
Matej je, kao i obično, sve pobjedio i osvojio prvo mjesto. Ja sam s njime igrao na kraju uz tri prednosna kamenčića. Kada sam konačno nekako došao do šanse, oborio se na moju jednu slabu grupu. Studiozno joj je onemogučio opstojnost. Matje je igrač s kojim treba igrati s punom ozbiljnošću, mada često ni to nije dovoljno. Samo naprijed Matej. Tvoj odnos prema igri i rezultatu je pravi.
Luka je bio opet vrlo dobar. Izgubio je jedino od Mateja. On je u vidnom napredovanju. Stvorena je zanimljiva grupa igrača u ovoj školi koji pokazuju veliko zanimanje za napredovanje u ovoj igri.
Antonio je danas imao vrlo raspoložene protivnike, pa mu nije bilo lako.
Marko Bačurin se trudio, ali je za prvi puta naišao na jaku konkurencije, Njegov rezultat nije neuspjeh. U ovakovoj konkurenciji teško je bilo ostvariti pobjedu.
Slijedeći ponedjeljak ćemo opet biti ovdje. wave
bl. Muradenu

Post je objavljen 09.05.2006. u 09:09 sati.