Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lakozapaljivo

Marketing

FAIR TRADE

gospodo, dame...;

ovaj post definitivno odudara od mojih uobicajenih postova, ali akcija na neutrinovom blogu je toliko hvalevrijedna da jednostavno nisam mogao odoljeti iskusenju, a da ne pozovem vas sve,prokletu, lijenu gamad, da izvadite vase debele,masne rucice iz zdjele chipsa i jednim mailom promijenite svijet.

da se odmah razumijemo, prica i poruka na spomenutom blogu me ostavlja posve ravnodusnim; kao sto sam diskutirao 1871. godine sa mojim prijateljom Wagnerom, za vrijeme nasih dugih, popodnevnih setnji Tribschenom, koliko god da jedna nepravda neslucenom junaku srce razalosti, ne smijemo nikad zaboraviti princip kojim se rukovodi ovaj surovi svijet, dakle princip po kojem se ta nesreca materijalizira: "Moc je jedina mjera prava u prirodi" (postavka za koju se borim za autorska prava sa mojim duhovnim uciteljem R.W.Emersonom). U sljedecim postovima cu kroz spomenuti princip otvoriti seriju eseja pod naslovom "Plac Vremena", ali sve u svoje vrijeme.

Dakle, akcija je genijalna jer zahtijeva minimum napora, a efekt bi mogao biti itekako realan. Naravno da nikoga nije briga sto mlada crncad robuju na plantazama, a najmanje menadzere Krasa dok jedu slag i jagode iz silikonskih dekoltea escort fuxara; medjutim, predivno u svemu ovom je sto je Krasu pruzena prilika da :a) reklamira FAIR TRADE,izgradjujuci pozitivan image korporacije kojoj je stalo do onog sto se dogadja u svijetu i b) na kraju balade ZARADI od spomenutog imagea.

Ovo nije cmoljenje Prijatelja Zivotinja zbog nedostatka komfora ribicama u malim akvarijama, ovo ima smisla; ako zaspamate KRAS sa dovoljno zahtjeva,vjerojatno cete natjerati jednog korporativnog igraca od vaznosti na medjunarodnom nivou da ucini razliku i pomogne onoj sirotinji u Sierra Leoneu i Obali Bjelokosti -iako ce ih ionako posmicat RAF-ovci i to u ime 2Paca (naime, on je simbol RAF-a)-ali, to je sad irelevantno.

Ima vas 200 000. Ako vas barem svaki dvadeseti ne posalje mail, dabogda pocrkali svi skupa od ebole (osim mene, Dejvida i Krala).A to nije ugodna smrt; ako ne vjerujete, kliknite ovdje. Neutrino (u prijevodu : klikni i posalji mail!) je sve obavio. Na Vama je ostalo. Sirite rijec.


SPREAD THE WORD.

Voli vas Sve Koji Cete Poslati Mail,
(a vi ostali odjebite)

Vas lepi cane

Post je objavljen 09.05.2006. u 10:00 sati.