Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/minusiplus

Marketing

Roštilj* kancerogen? Pa što!



Priča se po čaršiji i ćorsokaku da se sprema mesina teška u Kocke. Kako bi puka govorkanja i glasine postale ugodne činjenice, stavljam vam obavijest na znanje. U petak, dana Gospodnjeg 12. maja, u avliji obitelji Gojić uzet će maha veliki dernek. Grehota je ne doć, a neki subjekti se već pravdaju gimnazijskim jubilejem. Pih! Obećajem osigurati mnoštvo životinjskih mišića, a nešto manje pića. Molila bih vas da mi pomognete u ovamo, naime donesete nešto za popit. Preporučeno prometalo: bicikl, ili vlak s Glavnog, te bus s Črnxa. Dođite kad vam odgovara, a iza 2. Vatra će zaigrat oko trice. Ne mogu garantirati da će se povest kvalitetno kolo jer je avlija nakošena, ali plesa će bit. Stenjevec do Tokija. Živjela nam anarhija.

dodatak: tata dule, čika duško, car među domaćicama upravo radi drugu tortu uz još jedan kolač, istovremeno marinirajuć svinjske šije. naglasio je da u kući uvijek ima rakije u izobilju.

Kock
______________
*Roštilj (ili gradele) jedan je od najneobičnijih svetačkih simbola. Znak je sv. Lovre, mučenika i “neobičnoga” sveca iz III. stoljeća. Lovro je naime, kad je sve crkveno blago dao siromasima umjesto rimskom prefektu, bio osuđen na smrt pečenjem na žaru! Užasno je to i zamisliti, no sveti Lovro, osnažen vjerom, imao je čak toliko duha da svom krvniku prefektu podrugljivo dobaci: “Pečen sam već s jedne strane, sad me ispeci s druge i – pojedi!”

Post je objavljen 08.05.2006. u 23:49 sati.