Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vinkovci

Marketing

Vijesti iz nesvjesti - bloger u gostima

NAŠEG DANAŠNJEG GOSTA NA OVOM BLOGU NE TREBA POSEBNO PREDSTAVLJATI. PUSTIĆEMO GA DA SE PREDSTAVI SAM. ONI KOJI NIKAD NISU ČITALI BRACINE POSTOVE OVO IM JE PRILIKA. JA GA ČITAM REDOVITO I UVIJEK SAM IZNOVA ODUŠEVLJEN. ŽIVIJOOOOOOO BRACO!/Pajo Pakšu/

Istjerivači troškova

Marica, koju su još zvali i Močo, taj je dan ko i obično, došla malo ranije na poso. Trebalo je počistit sve urede, usisat prašinu te Močo krpom prebrisat skupe talijanske pločice u vecejima njene kompanije. Najime, Marica je već neko vrjeme radila ko čistačica ugledne Rvatske kompanije. Njen direktor je bijo dobar čojek koji je imo vremena za svakoga.

Direktor Mate je bijo sin hercegovačkog doseljenika u Zagreb. Ćaća mu je preko neke veze sredijo da se zaposli ko direktor i Mate je to objeručke, brez razmišljanja prifatijo. Ubrzo je posto vrlo ugledan direktor, ijako je imo dva razreda Šuvarove srednje škole. Bijo je poznat po tome šta je svojim zaposlenicima uvjek ispunjavo sve želje. Ponosijo se sa činjenicom da svakog svog zaposlenika poznaje po imenu.

Štef i Dragec su već duže vrijeme radili u kompaniji. Štef je bijo zadužen za financije kompanije. Uvjek je nešto pokušavo uštedit. Dragec mu je bijo pomoćnik. I Dragec je volijo uštedit, a sve u korist kompanije. Vazda su uzimali jeftinije potrepštine brez kojih kompanija nije mogla poslovat. Toga jutra Štef je na stolu pronašo pismo od Marice, Močo čistačice.

"Gospon Štef ja bi molila novu Močo krpu jer mi je stara sva zderana" pisalo je u pismu.
"Ma šta si ova umišlja" reko je Štef Dragecu za vrjeme obavezne jutarnje kavice u njihovom uredu.
"Mi imamo tolko problema a ona već deveti dan sere za Močo krpu. Pa nemre naša kompanija još i na takve gluposti nofce trošit. Nek odjebe od nas". odgovorijo je Dragec oštro ko pit bul španijel.

Baš to jutro direktor Mate je navratijo do kompanije da vidi šta ima novoga. Prolazivši hodnikom spazijo je kako svi nešto šapuću. Malo je naćulijo ljevo uho te razabrao nekoliko rječi:
"Manji troškovi telefoniranja……"
"Niža cijena…."
"A sve to za nula kuna….."
Zadovoljan sa onim što čuje, Mate produži do svog ureda. U prolazu mu neka nepoznata ženturača dobaci gotovo plačućim glasom:
"Meni treba nova Močo krpa……"
Image Hosted by ImageShack.us
Mate produži korak nebili uteko od ove spodobe. Ma ko je ona i otkud ona ovdje.

Štef i Dragec su pohitali čim ih je direktor pozvo u svoj ured.
"Da šefe, jutro šefe….kak ste spavali….ženica dobro….dječica takjođer"? prvi je uletijo Štef.
"Da…da…dječica….baš sam to i ja štel pitat….ženica….da….dobro je, a šefe…a….a"? uleti i Dragec.
Mate se samozadovoljno protegne u fotelji. Razgovarali su petnes minuta. Okruglo.

Dva dana poslije Mate je zadovoljan prolazijo hodnikom između ureda. Svi zaposlenici su imali nove mobitele. Igrali su igrice, razmjenjivali MMS poruke i video klipove sa slikama jedne rvatske Nacionale zvjezde.
"Aaaaah….its gud to bi a direktor" promisli samozadovoljno Mate. U taj tren ga neko povuče za rukav,
"Meeeeni treba nova Močo krpa…." plačnim glasom mu se obrati opet ona nepoznata spodoba. Mate se otrgne te utrči u ured. Dva puta je zaključo vrata i zgrabijo telefon.

Pola sata poslije Marici su dvojica grmalja u bjelim kutama obukli nekakvu košulju šta se sveziva pozadi. Očima zamagljenim od sedativa Marica spazi direktora Matu i ostale kako provirivaju kroz odškrinuta vrata svojih ureda. Nije ni osjetila kad su je podigli i odnjeli prema ambulantnom avutu na kojem je krupnim Arial bold italik slovima pisalo: "Istjerivači troškova".

Mate je napokon odahnuo. Zadovoljan samim sobom izađe iz ureda. Nakon par minuta uredima kompanije se prolomi vrisak:
"Šteeeeeef, Drageeeeec ve ce je cjeli usraaaaaan. Sve je puno govana. Pa jel to neko čisti. Ajmo vas dvojica Močo krpe u ruke i na čišćenje ve ceja".

Do sada su gostovali kod nas na blogu:

-Slobs u Iraku - Don Slobs Felipe Kaetano Lopez

-1971 blog- www.?vinkovci?.hr

-Vijesti iz nesvjesti - Istjerivači troškova



Post je objavljen 15.05.2006. u 00:30 sati.