Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rumpelstiltskin

Marketing

Gospodin Grom i gospođa Munja

Na povratku s posla, nisam ni slutio da se tog trenutka iznad Sela mojeg malog odigravala zaprepašćujuća bitka oblaka, i da su kao posljedica strašnih nebeskih naleta frcale iskre na sve strane! Vidjeli jesmo da je nebo neprijateljski crno i da se tamo u daljini strovaljuju slapovi kiše, no ono crnilo mi se nije činilo tako crno dok nisam došao kući i vidio da je kompjuter u laganom deliriju… ADSL šuti, ne treperi radosno kao prošlih dana, a kompjuter gotovo zbunjen, zaleđen ne reagira ni na jednu od komandi. Poprilično sam tog trena bio siguran da je u posjeti bio gospodin Grom! Znate, moj novi kompjuter dosad još nije upoznao ni gospodina Groma niti gospođu Munju, pa sam pretpostaviti mogu da im je nedužno krenuo u susret, kao što dijete nedužno kreće prema zlu čovjeku, ne nadajući se onome što samo u sebi nema – i dobrano isplati svoju naivnost – zaradi strujni udar!
„Shut Down“, rekoh i ugasih komp! „'Ajd sad“ – rekoh više u sebi, ali je želja bila toliko jaka da sam gotovo i na uši to izgovorio! Možda je gospođa Munja ipak pokazala malo više milosti prema mom Amilu, premda treba znati da je ona zlica u cijeloj ovoj priči. Upalim ga, radi, normalno podiže sustav. Kamen mi pade sa srca (na nogu, ali nije bitno). Sve je i dalje na HDD, matična se čini zdravom. Odlično. Ne bih si nikad oprostio ovu nesmotrenost, budući da mi je prošli kompjuter upravo usmrtila gospođa Munja. Pokojni stari kompjuter je bio isključen iz struje, no modem je bio povezan telefonskom žicom i preko modema je dobio udar. Jadnik je nakon nekog vremena potpuno otkazao, bilo je to previše za njegovo jadno duronsko srce!
Okrenuh se sad mrtvom ADSL-u. Pokušao sam mu dati reanimaciju, no ništa. Ni da bi diodicom trepnuo. Nakon par minuta reanimacije, odustadoh. Sad sam na dail-up modemu, no čini mi se da i on malo mulja… otišla je LAN kartica. Šteta, a opet, kad se sjetim kakav sam scenarij mogao dočekati i što je najgore, biti najvažnija sporedna uloga u tom horror filmu, još sam zadovoljan! Nek' nije gore. Bože, hvala ti što misliš na to malo moje sirotinje, kad sam već nisam dovoljno pametan!

Ljudi, gasite kompjutere kad se gospodin Grom i gospođa Munja šeću vašim nebom. Oni naprosto uživaju kad mogu zatući kojeg električnog ljubimca. Nemojte im pružati to zadovoljstvo!



Post je objavljen 08.05.2006. u 20:17 sati.