Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing333

Marketing

Zločin i kazna

Nedavno (11. travnja) mi je prijatelj iz Kutine proslijedio iliti kako se po naški kaže forwardirao e-mail sljedećeg sadržaja:

"Daje se na znanje
da je s jučerašnjim danom, dakle 10.04.2006., na sastanku Upravnog odbora kluba, kojem je i sam prisustvao, Tomislav Dumbović iz Kutine (otac natjecatelja Jurice Dumbovića) isključen iz članstva KBK "Kutina". Zbog njegovih postupaka, zabranjeno mu je učešće u bilo kakovim aktivnostima i djelatnostima kluba.
Molimo Vas da dotičnog "gospodina", u eventualnoj komunikaciji s Vama tretirate kao običnog građanina, a ne kao člana KBK "Kutina".
Pozdrav, Nikola Božić - tajnik KBK "Kutina"


Naravno, da smo se svi zapitali zašto:

Evo odgovora:

"Imam i sliku, ali i nešto teksta - pogledajte članak iz Vjesnika Jedino godine starosti u zagradi ne odgovaraju, umjesto 27 treba pisati 37. Ovo je samo informacija, a ne razlog isključenja, razloga ima još. Da čovjek ne povjeruje. Pozdrav"

A u članku piše:

Zbog trgovanja drogom zaradili po godinu dana zatvora
SISAK, 19. veljače - Vijeće Županijskog suda u Sisku pod predsjedanjem suca Željka Barača, osudilo je na bezuvjetnu kaznu od godine dana zatvora dvojicu Kutinjana - Tomislava Dumbovića (27), nezaposlenog čuvara-zaštitara, i Ninoslava Krupljana (23), nezaposlenog industrijskog mehaničara, zbog zlouporabe opojnih droga, izvijestio je u subotu županijski državni odvjetnik u Sisku, Franjo Jerković.
U dokaznom postupku pred Sudskim vijećem, utvrđeno je da je Tomislav Dumbović od preprodavača droge u Zagrebu M.M., u srpnju i kolovozu 1999., u četiri navrata kupio četiri kilograma droge tipa canabis-marihuana, koju je prodao Ninoslavu Krupljanu. Krupljan je u potkrovlju svoje kuće u Kutini drogu prepakirao radi daljnje prodaje na kutinskom i moslavačkom području. Jedan dio droge je prodao, a prodaju preostale količine od dva kilograma i 243 grama marihuane spriječila je kutinska policija, koja je - u suradnji sa Odsjekom za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Policijske uprave Sisačko-moslavačke - pronašla skrivenu drogu u potkrovlju njegove kuće.
Protiv Krupljana tada je podnijeta kaznena prijava.Osuđeni su priznali da je droga nabavljena u Zagrebu po cijeni od 1660 do 2000 njemačkih maraka po kilogramu marihuane. Pred sudskim vijećem saslušan je i Sandi Rendulić iz Kutine, koji je od Krupljana kupio 300 grama marihuane.Obojica osuđenih u potpunosti su priznali kažnjiva djela za koje ih se teretilo u sudskom postupku. Dumbović je izjavio da se na kupnju i prodaju droge odlučio zato što je bez posla i novca, a i Krupljan je u iskazu na glavnoj raspravi rekao da se u posao s marihuanom upustio jer je bio u financijskoj krizi i dugovima, priopćio je županijski državni odvjetnik u Sisku. (Hina)


Nisam to tada želio objavljivati, jer - "svaka hiža ima svoga križa" kako se kaže u Zagorju ili "svaki oltarić ima svoj križić" kako se kaže u Primorju. Pa što da se naša sramota širi. I onako smo nekima trn u oku, pa još kada počnu povezivati drogu, kriminal i kickboxing ...

Ali, danas u Večernjem listu - (narko) "imperija" uzvraća udarac.





Što je istina?
To će utvrditi onaj koji to treba, što ja znam, policija, sud ...

A što ja o tome mislim?
Ja vjerujem ekipi iz kluba. Susrećem se s njima, puno ljudi - i sportaša i dužnosnika poznajem iz toga kluba, rade, vrijedni su, uspješni su, ove godine su među najuspješnijim klubovima u Hrvatskom kickboxing savezu, dobro su organizirani i redom su sportski entuzijati, volonteri i veliki zaljubljenici u kickboxing.

A od nekoga takvoga kriminalca koji i sam ima 18 godišnjeg sina, uspješnog sportaša, a istovremeno se hvata droge s ciljem da zaradi na drugim 18 godišnjacima, da upravo tim drugim 18 godišnjacima uništi mladost, uništi život - od takvoga se mogu očekivati samo niski udarci. Ma, od takvoga se u stvari ne može ništa očekivati.

A u svemu tome ima još jedna "zanimljiva stvar".

Sve sportske redakcije dnevnih novina u Hrvatskoj, svakog vikenda ili najkasnije ponedjeljkom, a često i više puta na tjedan (znam jer i sam dobivam) dobivaju od tajništva Hrvatskog kickboxing saveza informaciju - vijest o nekom održanom kickboxing natjecanju sa svim rezultatima, uspjesima pojedinih sportaša ili klubova - a dnevne novine to rijetko objavljuju. Ne želim nikoga posebno izdvajati niti naglašavati, ali neke češće objavljuju (Sportske novosti su tu pozitivniji primjer - u pravilu objave gotovo sve - malo, da manje ne može biti, ali ipak objave) a neke gotovo da i ne spominju kickboxing (Vjesnik, Jutarnji, 24 časa - pardon sata).

A onda se povremeno u svim tim novinama pojavi neki članak koji dobije prostor, a po važnosti je u stvari smiješan. Sjećam se primjera iz Jutarnjeg kada nije ni riječ objavljena o 2 zlatne medalje i 1 srebrna ostvarenima na Svjetskom kickboxing juniorskom prvenstvu 1997. u Moskvi (da kuriozitet bude veći - zlato u semi contactu i srebro u light contactu osvojila je upravo članica kluba iz Kutine - Erna Obralić), dok je istovremeno, kada se reprezentacije već vratila, objavljen članak da se jedna natjecateljica iz jednog dalmatinskog grada "priprema za nastup u reprezentaciji".

A sada je ta inverzija kriterija došla do svoga apsurda. Evo zašto:

Pogledajte:
U 2005. godini klub je ostvario:
- DVOJE EUROPSKIH KADETSKIH PRVAKA - Saskia Božić i Mineo Molnar
- TROJE POBJEDNIKA SVJETSKOG KUPA - S.Božić, T.Sekulić i I.Romić
- SREBRNA MEDALJA NA SVJETSKOM PRVENSTVU - seniorka Marija Mažar
- SREBRNA MEDALJA NA SVJETSKOM KUPU - kadet Tomislav Sekulić
- BRONČANA MEDALJA NA EUROPSKOM PRVENSTVU - kadetkinja S.Božić
- BRONČANA MEDALJA NA SVJETSKOM KUPU - senior Jurica Dumbović
- DRŽAVNI PRVACI 16 titula pojedinačnih prvaka
- POBJEDNICI KUPA HRVATSKE 9 titula
- KLUPSKI TROFEJI
- najbolji klub na Croatia Open 2005 u konkurenciji 97 klubova,
- najbolji klub Hrvatskog prvenstva AKB,
- najbolji klub Hrvatskog prvenstva starijih kadeta semi contact,
- najbolji klub Hrvatskog prvenstva mlađih kadeta semi contact,
- najbolji klub Hrvatskog prvenstva za seniore semi contact,
- najbolji klub Hrvatskog kupa seniora u semi contactu,
- najbolji klub Hrvatskog kupa st.kadeta u semi contactu,
- najbolja seniorska muška ekipa Hrvatskog prvenstva semi contact,
- najbolja juniorska muška ekipa Hrvatskog prvenstva semi contact,
- najbolja muška ekipa st.kadeta Hrvatskog prvenstva semi contact,
- najbolja ženska ekipa ml.kadeta Hrvatskog prvenstva semi contact,
- najbolja muška ekipa ml.kadeta Hrvatskog prvenstva semi contact
- POBJEDNICI MEĐUNARODNIH TURNIRA 31 titula
- POBJEDNICI OTVORENIH KUPOVA 29 titula
- Klub je izvršni organizator drugog po veličini otvorenog kickboxing turnira u Europi - "9. Croatia Open 2005" na kojem je sudjelovalo 92 kluba sa 727 natjecatelja iz 9 zemalja.

a više o tome sam već pisao u postu Čestitke Joži

E, o svemu tome Večernjak ni riječi, a o neprovjerenim informacijama i paušalnim optužbama povrijeđenog dilera - eto, cijela stranica. Pitam se - čemu to žutilo? Koje to vrijednosti promiče Večernji list? Ali i još neke druge dnevne novine.

Ili je u pitanju nešto drugo? Gospodine uredniče, što da učinimo, što da postignemo pa da kao sport i sportski rezultat dobijemo ovakav prostor - što učiniti ili koliko ... ???

Žalosno.
Da čovjek ne povjeruje.


Post je objavljen 08.05.2006. u 11:16 sati.