Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ilovethatstuff

Marketing

WHEN I LOOK INTO YOUR EYES I CAN SEE.....

..............ona ga je voljela,nedavno su posli,vjerovala mu,sve je bilo savrseno,kad su bili skupa samo je on postojao za nju,sve vise je pomicala granice inace dopustenog diranja zbog njega,jednom joj je rekao nece boljeti,iako nije htjela prevladali su osjecaji i dopustila je.......zapravo ju je boljelo al je sutila.......mislila je da ce biti njezniji ali nije......mislila je da ce se osjecati drugacije,kao zena al zapravo je ostala ista....tog dana je bilo sve dobro.....sljedeceg dana jos dok je bila u snu,dobila je poruku.......njegovu GOTOVO JE.............


..............bili su duze vrijeme skupa,poznavali su se vrlo dobro,zajedno su pricali o tome,on je htio ali ona jos nije bila spremna i on je onda cekao sve dok nije rekla da,zajedno su bili u tome,nakon toga ucvrstili su vezu......bili su jos dosta skupa........ipak na kraju je dosao kraj al je bila ljepa uspomena.....

......rekao joj je samo na jednu vecer....pristala je ....htjela je tako.....nakon toga nije nista bilo drugacije....osim sto se osjecala ka zadnje droca.....jos je ponekad zovne kad ga pukne....pristala je na poziv dva puta.....al stalno joj govori o drugoj.....ne rekla je vise ne.........

.......na hodiniku ga je cula kako se hvali........pristala je odmah cim sam je pitao......kako je bilo dobro....i nije joj se javio kad ju je vidio..........

.......prilazi joj neki tip nakon dva dana......sjecas me se?........ne......pa zar neznas da smo bili skupa....zastao joj je dah,pitao ju je je li dobro.......rekla je da...i okrenula se....



mozda ne shvacate ovo gore,al stavila sam par primjera kako moze bit,al naravno uvik ima hepi endova a i tuznih zavrsetaka,meni jedostavno nije jasno kako moze neko nakon dva tjedan poznavanja spavat s nekim,ipak mu dajes sebe i treba promisliti,a koje sve bolescine mos dobit..........a jos kad te odjebe...e tada bi ga satrala...ubila bi boga u njemu.......
a jos gore kad napravite to negdi vani,pa mislim ljudi nadite sobu........
sad me zanima sta vi mislite o tome,pa izjasnite se

a ja cekam,i ne zuri mi se,a nadam se i vama

i evo malo o bolestima mogucim i ovo je copy-paste,vjerojatno ste vec sve ovo znali


Spolne se bolesti prenose sa zarazene na zdravu osobu spolnim odnosom (vaginalnim, oralnim ili analnim), kontaktom sa zarazenom krvlju i ekskretima, zajednickim koristenjem pribora za intimnu higijenu, igala i sprica u intravenskih ovisnika, sa zaražene trudnice na dijete tijekom trudnoce i poroda).
U osobitom riziku od zaraze su osobe koje prerano udu u spolni život, cesto mijenjaju partnere, ne koriste kondom koji je dobra zastita protiv spolnih infekcija. Mladi koji imaju i druge oblike rizicnog ponasanja (uzimaju droge i alkohol) skloniji su slucajnim seksualnim kontaktima s nepoznatima, a bez zastite.
Neopreznost u spolnom ponasanju i pogresno dozivljavanje vlastite i tude spolnosti rezultat su dobne nezrelosti, uprkos teznji osobe da bude zdrava, plodna i ima potomstvo.

Najcesce spolne bolesti

"Klasicne" bolesti - sifilis i gonoreja (kapavac, triper) zasjenila je svjetski prosirena spolna infekcija humanim papilloma virusima (HPV), herpes virusima, pojava HIV infekcije, te infekcija klamidijom, ureaplazmom i mikoplazmama. Stoga se danas najvaznijim uzrocnicima spolnih bolesti smatraju virusi (HIV, HSV, HPV, HBV, HCV) , a najcescom i najopasnijom bakterijskom spolnom zarazom genitalna upala bakterijom chlamydia trachomatis.

Koji su simptomi?

Cesto su nekarakteristicni, pa za razliku od gonokokne upale, govorimo o nespecificnim uretritisima i cervicitisima. Simptomi su blazi muškaraca, pa zarazene osobe, ne znajući da su zarazene, ne liječe se, već infekciju sire zdravim spolnim partnerima. Djevojka/mladic treba se sto prije lijeciti ako osjeca bol, peckanje, svrbez ili ima druge simptome u podrucju spolovila ili cmara, pojacani ili promijenjeni iscjedak iz rodnice ili penisa, smetnje mokrenja, bolove ili krvarenje vezano uz spolni odnos.

Kakve mogu biti posljedice?

Ako se na vrijeme ne prepoznaju i ne lijece, spolne infekcije mogu uzrokovati neplodnost u oba spola, izvanmaternicne trudnoce i spontane pobacaje, te bolesti u novorodene djece. Infekcija HIV-om je smrtonosna. Protiv hepatitisa A i B postoji cjepivo. Bakterijske spolno prenosive bolesti se uspjesno lijece antibioticima.

Preventivne mjere

Postojece preventivne mjere vrijede za sve zarazne spolne bolesti. Potpunu sigurnost pruza jedino suzdrzavanje od spolnih odnosa (apstinencija) i (ili) uzajamno vjerni odnos dviju nezarazenih osoba . Ako postoji sumnja o postojanju bolesti još od prije, treba otići lijecniku radi sto ranijeg otkrivanja zaraze i lijecenja.
Djelotvornu, ali ne potpunu zastitu pruza stalna uporaba kondoma, ako su dovoljno kvalitetni, pravilno se koriste prema tvornickim uputama. Najsigurniji su od lateksa, premazani spermicidnim sredstvom, cuvani na suhom i hladnom mjestu. Hormonalna kontracepcija ne stiti protiv spolno prenosivih bolesti.
Infekcja klamidijom trahomatis
Zbog posljedica za plodnost, to je najopasnija spolna bolest. Uzrocnik je klamidija trahomatis, izaziva polovicu svih nespecificnih upala u muškaraca i žena (uretritisi, prostatitisi, upale vrata maternice, jajovoda, kronične upale zdjelice). Najecesca u dobi od 15- 25 godine zivota, zbog ranog zapocinjanja spolnih odnosa , cestih promjena partnera i nezrelosti sluznica.
Infekcija najcesce ne izaziva vidljive znakove bolesti, te osobe nisu svjesne da su bolesne. Moguce su klamidijske upale grla i oka. Simptomi nisu specificni, u muškaraca : crvenilo, peckanje i pojačani iscjedak iz uretre. U zena su simptomi često oskudni uz pojacani iscjedak i osjecaj iritiranosti rodnice. U zene se infekcija može siriti iz vrata maternice do jajovoda, stvarati priraslice i izazvati neprohodnost jajovoda. Moguce su posljedice izvanmaternicna trudnoca, neplodnost, spontani pobacaji, zaraza djeteta na porodu uz upalu pluca i oka. U muskarca moze izazvati upalu uretre, testisa i prostate i smanjenu plodnost i neplodnost. Lijeciti treba sve partnere. Za vrijeme terapije najsigurnije je suzdrzavati se od spolnih odnosa. Osobe koje zele spolne odnose tijekom terapije trebaju redovito koristiti kondom.







Post je objavljen 07.05.2006. u 21:37 sati.