Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bllankk

Marketing

Nema tog vjetra koji bi bio naklonjen onome tko ne zna kamo plovi



Image Hosted by ImageShack.us


Vjerujem da većina današnjeg svijeta živi od danas do sutra, jer budućnost je u današnjim okolnostima vrlo teško planirati, a kamoli predvidjeti.

No, ipak, svaki čovjek si postavlja neke ciljeve u životu...neke za koje se nada da će ih moći ispuniti da bi mogao sretnije ili zadovoljnije živjeti. Mogu to biti i najmanje sitnice koje čovjek može zacrtati svakog dana da bi mu prošao ispunjen. No, za to se naravno, treba potruditi.
Počevši od tih najmanjih stvari, čovjek njima gradi put do velikog životnog cilja koji si je postavio. Jer, kao što svi mi znamo, malim koracima se dolazi do velikih stvari...
Netko možda nema jasan cilj u životu, ali mu je otprilike jasno kako bi želio vidjeti svoj život. No, smatram da čovjek bez jasnog cilja u životu često može zalutati, i na kraju doći tamo gdje bi najmanje želio ili očekivao. Malo je onih ljudi koji znaju odrediti cilj svojem životu, jer je izrazito teško. Ali, ni sreća se ne postiže tako lagano, zar ne? Ne možete samo sjediti i čekati da vam sreća dođe sama od sebe i pokuca na vrata. Za nju se treba potruditi, uložiti sav svoj napor, i tek tada dolaze rezultati.

Postaviti ciljeve, učiniti što je potrebno kako bi se ostvarili...i zatim uživati u tome. Zvuči jednostavno, zar ne? No, kako već svi dobro znamo, ništa nije lagano kako se čini, pa prema tome, za sve u životu se treba dobro pomučiti kako bi poslije ubirao plodove svoga rada; od postavljanja jasnih ciljeva do njihovih ostvarenja...

Da, zaista nema tog vjetra koji bi bio naklonjen onome tko ne zna kamo plovi.
Odnosno, život vam može izmigoljiti iz ruku dok pucnete prstima ako niste odlučni u onome što i kako želite nešto postići.

No, ovo je samo moje razmišljanje, i nitko se ne mora složiti s time ;)


Post je objavljen 07.05.2006. u 16:15 sati.