Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hskzrinjskimostar

Marketing

KOŠARKA: ZRINJSKI - GRUDE 85:62

Utakmica koja rezultatski ništa nije značila jer je u skupni 2 sve bilo poznato i prije ovog posljednjeg kola ipak je privukla oko 600 gledatelja.Sraz Plemića i tradicionalno neugodnih košarkaša Gruda bio je zanimljiv povrh svega i zbog činjenice što su košarkaši Zrinjskog od večerašnjih protivnika izgubili sve tri utakmice u sezoni.Zadnji poraz u ovom doigravanju u Grudama vjerovatno će Zrinjski koštati Goodyear lige.

Sve to i ne bi bilo važno da su Grude tu jednu jedinu pobjedu nad Zrinjskim nisu ostvarili uz pomoć sudaca a za račun svojih županijskih susjeda.

Večeras strateg Zrinjskog Nedeljko Zelenika nije mogao računati na pouzdanog Dedića a ni Pinjuh nije bio potpuno spreman.

Početna petorka izgledala je ovako:

Terzić, Šarenac, Bogdanović, Mašić i Prskalo.

Gosti uspijevaju povesti sa 0-2 i to je sva prednost koju su večeras imali.Ubrzo Plemići preuzimaju sve u svoje ruke i u 5 minuti rezultat je 13-2.Košarkaši Zrinjskog bili su večeras izuzetno raspoloženi za igru i gosti im nisu mogli parirati ni u jednom elementu igre.Prva četvrtina završava sa 22-8 uz vrlo dobru igru Šarenca.

Druga četvrtina prolazi u dominaciji Zrinjskog, a gosti bez pomoći sudaca nisu protivnik koji bi mogao učiniti nešto više.U 17 minuti 20 je razlike za Zrinjski 37-17.Tada dolazi do malog opuštanja u redovima Plemića i gosti to koriste da na odmor odu sa samo 10 poena manjka 39-29.

Drugo poluvrijeme opet počinje dominacijom Zrinjevaca, štaviše redaju se akcije i zakucavanja koja su dizala dvoranu na noge.Trener Zelenika čestim izmjenama daje šansu svim igračima sa klupe a ovi uzvraćaju dobrom igrom.u 25 minuti rezultat glasi 56-33 i gosti liče na razbijenu vojsku.Treća četvrtina završava rezultatom 66-40.

Zadnji period nam nije otkrio ništa novo, Plemići i dalje nadmoćni sa dobrom obranom i kontrama.Gosti su očito zalutali u ovo doigravanje i mnogo bolje ekipe su otpale u onom prvom dijelu.Na kraju 85-62 je i dobar rezultat za goste jer je trener domaćih dao šansu svima sa klupe.Bolji od ostralih večeras su bili Bogdanović, Terzić, Šarenac i Mašić premda treba čestitati svim košarkašima na dobroj igri.

Sada slijedi polufinale i najvjerovatnije Zrinjski će na noge Bosni.

zrinjski.info

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service


Post je objavljen 06.05.2006. u 23:24 sati.