Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/damagecase

Marketing

neshto o legendi... EDDIE VEDDER



vec sam dosta toga u ovom blogu al josh uvik ne mogu rec da imam poshten blog dok ne napishem neshto o čoviku kji je tolko toga napravia za glazbu općenito a da ne spominjem njgov doprinos u svijetu grungea.. a tek kako je lip jebote.. živia eddie vedder¨!!!

Eddie Vedder rođen je 23. prosinca 1964. u Evanstonu u Illinoisu, a kasnije se preselio u San Diego.Puno ime mu je Edward Louis Severson III., no nakon što ga je posvojio čovjek za kojeg mu se majka udala dobio je prezime Mueller. Budući da ga Eddie nije previše volio nakon majčinog razvoda uzeo je njeno djevojačko prezime Vedder. Danas se koristi i aliasima Jerome Turner, te Wes C. Addle (West Seattle).
U kasnim 80-ima radio je kao pripravnik na MTV-u i bio je u bendu Bad Radio.
Eddie je stvarno multitalentiran. Pjevač je Pearl Jama, a svira i ritam gitaru, harmoniku, te usnu harmoniku. On je autor većine tekstova Pearl Jamovih pjesama, a sudjeluje i u oblikovanju omota njihovih albuma. Za razliku od ostalih članova Pearl Jama Eddie nije član niti jednog drugog benda, ali je sudjelovao na albumima i nastupima raznih izvođača, npr. Pete Townshead (The Who), Hovercraft, Neil Finn, Nusrat Fateh Ali Kahn, Mike Watt, The Ramones, Neil Young, C Average, itd. Inače, Eddie je veliki obožavatelj grupe The Who i predsjednik službenog fan kluba grupe Ramones.
Eddie je i veliki košarkaški fan, obožava Chicago Bullse i dobar je prijatelj s Dennisom Rodmanom.
U filmu "Samci", u kojem se pojavio sa Stoneom Gossardom i Jeffom Amentom, glumio je bubnjara Matt Dillonovog benda Citizen Dick.

evo nekoliko njegovih slikica:

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Post je objavljen 06.05.2006. u 12:20 sati.