Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/freshprince

Marketing

Neprijatelji

Imam kalendar koji za svaki dan nudi jednu misao, njega gledam svako jutro kad se probudim, da vidim što pametno ima za reći. Moram priznati da se tu zbilja može naći svakakvih gluposti koje nemaju veze s vezom, ima mudrih stvari, ali ima i nekih koje ja ne razumijem (takvih je jako malo) smijeh
Evo jučer je na primjer pisalo 'Teško čovjeku koji nema neprijatelja'. To je ono što meni nije jasno. Kako to protumačiti? Da li to znači da svaki čovjek ima neprijatelja, pa je zato teško onomu koji misli da ga nema, jer je u velikoj zabludi? Da li to znači da taj čovjek nikad ništa u životu nije napravio, jer da je napravio sigurno se morao nekome zamjeriti? Da li to znači da onaj tko nema neprijatelja nema ni prijatelja? Da li to znači.....?? Što to zapravo znači?

Isto tako sam pročitao neku pričicu o kineskom vojskovođi koji je krenuo uništiti svoje neprijatelje, a nakon nekog vremena su ga vidjeli kako zajedno s njima ispija čaj.
Pa zar ti nisi krenuo uništiti svoje neprijatelje? – pitali su ga.
Jesam. I uništio sam ih, pretvorio sam ih u svoje prijatelje!

Znam da ću odsad i ja pokušavati na taj način uništavati neprijatelje, bar se nadam!
Inače, ovaj post pišem jer već duuugoo vremena razmišljam o tome kako su neprijatelji ništavni i bezopasni u usporedbi s prijateljima. Što je prijateljstvo veće, to je veća i opasnost. Nikad me nijedan 'neprijatelj' nije uvrijedio koliko prijatelj, jer što god te osobe radile, mene to nije briga, znam da sve rade samo zato da me povrijede, a baš mi zato ništa ne mogu!
No prijatelji....to je druga priča, znaju vas bolno povrijediti čak i kad im to nije namjera, najčešće i ne znaju da su vas povrijedili.
Zato vam samo želim skrenuti pažnju na to da budete obzirni prema prijateljima i da pazite kako postupate s njima, jer lako se 'razbiju', a mi nismo sposobni vidjeti napukline na njima dok ne bude kasno!

Pozdraw! mah

P.s. na slici sam ipak prikazao prijatelje! kiss


Post je objavljen 06.05.2006. u 10:56 sati.