Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/risingson

Marketing

ANDREA ČUBRIĆ - blu

Bivša pjevačica dance kolektiva zvanog E.T. objavila je samostalni album soul glazbe zvan po motoru na emotivno unutarnje izgaranje što vozi cijeli žanr – tuzi.

Dok instalira operativni sistem na stolno računalo već treći put u dva dana i skromni potpisnik ovih redaka osjeća se tužno a ako će biti četvrtog puta – redefinirati će pojam frustracija u Klaićevom rječniku stranih riječi.

Vizija i koncept pojma Blu odnose se na četiri pojma: plavo, tuga, ljubav, romantika. Da se ne bi cijeli album od 46 minuta i 6 sekundi pretvorio u neku vrstu perverzne igre asocijacija, treba naglasiti da su pjesme većinom ljubavne tematike, tužne i ponekad se bave oženjenim muškarcima, ponekad poljupcima u leđa i ne pušenjem shita. Da li je taj shit metaforički ili u obliku male smeđe kockice sreće? Nikada nećemo saznati.

Upravo je ta pjesma sa riječju shit (naslovljena Ja imam BIT!!!) sa ogromnim potencijalom radijskog hit singla. To je i skladba naslova koji svaki pravi alpha muškarac voli čuti u bilo koje doba dana i/ili noći: Ti si kao Bog (Amen); jest, egoistične smo svinje.

Glazbu i stihove napisala je Sandra Sagena (poznata po pisanju pjesama za Ninu Badrić, Vannu, Jacquesa... nešto kao hrvatska verzija Linde Perry), odlični aranžmani djelo su Marka Križana. Sva vojska session glazbenika sudjelovala je u stvaranju albuma od kojih bi izdvojio samo dva najpoznatija: pijaniste Matiju Dedića i Alana Bjelinskog.

Jedina zamjerka ovom, inače by-the-book napravljenom, djelu jest stavljanje tri (3) introa na album od kojih je jedan zapravo outro.


Tracklisting

1. SOUL INTRO I
2. JA IMAM BIT!!!
3. ALARM LJUBAVI
4. ...ONAKO KAKO VOLIM
5. SVJETLA
6. TI SI DOBAR RAZLOG
7. ZAGRIJANA ZA TEBE
8. TI SI KAO BOG (AMEN)
9. SOUL INTRO II
10. U SRCU MI JE BLUES
11. PUSTI ME DA BUDEM TVOJA
12. BOŽIĆNA USPAVANKA
13. USAMLJENI SVIRAČ
14. SOUL INTRO III


(Croatia Records)

Post je objavljen 06.05.2006. u 10:16 sati.