Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/guardianangel

Marketing

Auto škola i ja

Pisao sam prije par postova da idem u auto-školu, polažem A kategoriju. Danas sam imao ispit. Kao što vidite po mojem oduševljenju, pao sam. No idemo redom...

Jutros sam se digao u 6, skuhao kavu, popio, umio se i otišao prema poligonu. Dogovor je bio da se nađemo oko 7:30 da odvozimo još jedan sat prije ispita koji je bio dogovoren u 8:30. Bilo je zima za izludit, puhalo je, smrzoh se skroz. Malo smo vozili po poligonu i čekali ispit.
Ispitivači su došli tek oko 9:00 kad je započeo ispit. Prvo je na zub uzeo jednu curu koja je samnom polagala za motor. Krivo su joj napisali prezime u knjižici kandidata, i nije ju htio pustiti na ispit. Ali su se dogovorili, pa je ona onda jadna morala u auto-školu na drugom kraju grada da joj naprave drugu knjižicu. Ali uspjela je, ali shvaćate debilizam o kojem govorim.

Polako su s vremenom dolazili i drugi ispitivači, i drugi kandidati, a ja od početka svirim na poligonu. Na kraju je bilo 11 automobila autoškole, 4 ispitivača, 3 motora i jedan kamion s prikolicom. Poprilična gužva.
Čekao sam tako svoj red do 11 sati, kad su me pozvali.

Prvo poligon. Guranje ugašenog motocikla u osmicu - po meni čisti debilizam, prema uputi ispitivača sam preskočio. Poligon sam položio bez problema. Mislio sam da će mi vožnja u osmicu predstavljati veliki problem zbog vrlo nestabilnog motora, ali sve je prošlo bez problema.
Prije nego smo krenuli u gradsku vožnju, dobio sam uputu ispitivača: Kada ti javimo na komunikator da možeš voziti prema Dvorani mladosti, to znači da je ispit završio i možeš slobodno voziti dalje prema Dvorani, a mi ćemo ići svojim putem. Onda smo krenuli u gradsku vožnju. I odmah peh... Na drugom križanju ugasio se motor. Ali da je bila moja greška, ne. Ostao motor bez benzina! Ja lud... Ali to mi nisu uzeli za grešku, blago meni. Po mojoj procjeni, odvozio sam za -5. Jako sam zadovoljan kako sam vozio, sve provjere, skretanja, obilaženja.... sve po propisu, na vrijeme obavljeno...

Kad su mi javili tu famoznu rečenicu, tako mi je pao kamen sa srca, prestrojio sam se u traku i odvozio do Dvorane. Kad tako dođoh, uđoh u auto, a on će meni da sam pao!?! Hladan tuš odmah u glavu. Kako pao? Pa vozio sam skoro savršeno. Nije da se hvalim, imam 120.000 km provoženih sa automobilom, jednom sam već pao na ispitu za B kategoriju, tako da znam što znači dobro voziti na ispitu, a što znači loše voziti... Obrazloženje mog pada na ispitu od strane ispitivača:
1) kada sam išao kroz jednu jednosmjernu ulicu, vozio sam po sredini ceste umjesto uz desni rub
2) kada mi je rekao da idem prema Dvorani, izvršio sam krivo prestrojavanje, prestrojio sam se preblizu križanja i on mene zbog toga ne može pustiti
3) vozim kao što inače vozim motor

Ja se nisam htio svađati. Bilo je još kandidata iza mene, ali evo vam odgovori na te primjedbe:
1) ta jednosmjerna ulica imala je širinu cca 2,30 m, jedva je njihov Twingo prošao njome. Kakva svrha vožnje desnom stranom, ako se vozi samo jednom trakom, još k tome tako uskom?! Ja sam ravnopravni sudionik u prometu i vozim sredinom trake!
2) ova (i glavna) primjedba iliti greška odnosi se na vrijeme kada je tehnički ispit već završio (kako sam napisao malo iznad), ali ja sam ju obavio korektno, na vrijeme. Vozio sam svojom trakom, i kad sam dobio obavijest, onda sam se prestrojio. Pa ne mogu ja znati unaprijed što će mi narediti kamo da vozim. Ali ja sam NAVRIJEME obavio prestrojavanje, dobrih 50 m od križanja!
3) ja inače ne vozim motor

Ja ispočetka uopće nisam shvatio o kojim situacijama on meni priča, jer ih uopće nisam zapamtio kao neke kritične. Dečko koji je istovremeno imao ispit za B, i koji je vozio u tom autu iza mene nije mi vjerovao kad sam mu rekao da sam pao. Kaže da sam odvozio super.

I da bi stvar bila bolja, išao sam danas popodne u auto-školu po novu uplatnicu, i naletio na šefa auto-škole. Čovjek mi se počeo izvinjavati. Da je čuo od instruktora što se dogodilo, da mu je instruktor rekao da mu nije jasno zašto sam pao, da sam prestrojavanje obavio korektno... I da oni kao i policija moraju puniti državnu blagajnu, pa su se koplja slomila na meni... Njegove riječi.

I tako za 15 dana opet. Povijest se izgleda ponavlja...

Post je objavljen 05.05.2006. u 21:13 sati.