Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookaleta

Marketing

Pozivnica: četvrta "Vampirska noć" u Kringi

Četvrta večer horor-književnosti u ciklusu Vampirske noći u Kringi održat će se ove subote, 6. svibnja u 21 sat navečer u cafe-baru Vampire, a književni gost je Dario Rukavina, pisac i bloger iz Zagreba.
Rukavina je inače inženjer rudarstva, piše poeziju i prozu, i jedan je od najistaknutijih aktivista blogerske književne scene, uređujući uz svoj poznati blog Buddha u supermarketu još i on-line časopis "Priče s blogerske strane weba" te književni portal grupe B.O.R.G. ("Blogerska organizacija raspisanih građana"). Osim na blogovima i na brojnim internet-portalima, Rukavina je objavljivao i u književnim časopisima i zajedničkim zbirkama, a posljednjih godina pobjeđivao je i u nekoliko književnih natječaja: pobjednik je natječaja INE za književno stvaralaštvo u 2003. godini, natječaja za kratku priču časopisa Kameleon i natječaja za SF priču udruge GAIA u 2005. godini, a ove je godine bio jedan od pet finalista natječaja za kratku priču Večernjeg lista. Ove godine mu je izašla zbirka poezije Tri dana, a uskoro mu izlazi i zbirka kratkih priča Buddha u supermarketu. Dobar dio njegova opusa čine fantastične, znanstveno-fantastične i horror priče, a među njima i one koje na vrlo originalan način obrađuju i istarske teme.
Uz nastup Darija Rukavine, na 4. Vampirskoj noći u Kringi bit će predstavljeno i još jedno novo "vampirsko" piće: originalni križanski teran "Jure Grando" proizvođača Mladena Rajka.

Dakle, subota, 6. svibnja, 21 sat, cafe-bar "Vampire" u Kringi. Svi ste pozvani!

Post je objavljen 05.05.2006. u 11:29 sati.