Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livno1

Marketing

MTV - Papa kao 'luđak', kardinal kao kriminalac!?

Publika MTV-Deutschland mogla je vidjeti prvu 'epizodu' serije "Popetown", emitiranu iz Berlinskog studija, oko koje se već sada diglo dosta prašine i prosvjedovanja crkvenih velikodostojnika.
Biskupski ured iz Münchena i Freisinga tražio je zakonsku zabranu emitiranja, ali je zahtjev odbijen.



Ova crkvena satira naišla je na popriličnu suzdržanost javnosti, a emiteri su najavili da nastavak emitiranja ovisi o reakcijama publike, ne spominjući pri tome nikakve rokove.

Glavni likovi - jedan 'opičeni' papa i krimogeni kardinal - umiješani su u nesvakidašnje (ne)namjerne slučajeve ubojstva, robovlasništva nad djecom i druge lude slučajeve.



Kao voditelj "Back Officea", svećenik Nicholas mora organizirati sve što je važno za funkcioniranje "Popetowna", a to s Papom koji se ponaša kao semogodišnji dječak, i korumpiranim kardinalom, koji siročad pretvara u roblje, nije nimalo lako...

Biskupski ordinarijat u Münchenu ogorčen je ovim "kolektivnim vrijeđanjem katolika", a njihov zahtjev za zabranu serije, koji je sud odbio, bio je dugačak čak 31 stranicu teksta - no, ni toliko obrazloženja nije uvjerilo sud da treba donijeti odluku o zabrani.

Za one koji žele izraziti svoje mišljenje o seriji MTV je predvidio prostor putem svoje web stranice.

4.5.2006.
Pincom.info





Post je objavljen 04.05.2006. u 23:27 sati.