Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livno1

Marketing

Dizajnirajte novi Cinquecente

Kao zagrijavanje, 500 dana prije lansiranja novog Cinquecenta Fiat je pokrenuo web stranicu na kojoj poziva sve ljubitelje malih automobila da se jave s idejama, mislima i prijedlozima, kako bi zajednički nadahnuli budući razvoj novog 500. Fiat je svoju web stranicu na adresu www.fiat500.com opisao kao 'veliki online laboratorij'. Tamo ljudi mogu 'reći što vole, predložiti nešto novo i po prvi put u automobilskoj industriji doprinijeti novoj kreaciji na kombiniran i aktivan način'.
Talijani će prikupljati fotografije i priče te organizirati natjecanja za dizajnere. Bazna struktura modela 500 već je poznata. Radi se o retro-look modelu, nalik originalnom 500. Bit će razvijen u suradnji s Fordom, koji će po istom kalupu izgraditi novi Ka.
Oba automobila proizvodit će se u Poljskoj i bazirati se na skraćenoj platformi Fiat Pande.
Cinquecento će u gami motora nuditi i novi 1.4-litreni turbo benzinac sa 150 KS, koji će se ugrađivati u inačice s oznakom Abarth.
Uz turbo, u ponudi će biti i smireniji 1.3 Multijet dizeli sa 75 i 90 KS te 1.4 16v benzinac sa 100 KS. Novi 500 zamijenit će aktualni Seicento početkom 2008.
Posjetitelji ove web stranice moći će utjecati na neke faze završne obrade, poput odabira dodataka, boja i uređenja interijera. (F)bljesak



Post je objavljen 04.05.2006. u 22:58 sati.