Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bubuleje

Marketing

1. MAJ


Poznato je da su Bubuleje politički gledano više na poziciji liberalizma, ali se u našem taboru 1. maj ipak redovno obeležavao možda više iz razloga što se pridržavamo i neke paganske tradicije, u konkretnom slučaju, prolećnih bahanalija u prirodi.
Dan pre, glavnina bubulejskih snaga nalazila se na već najavljenoj svadbi svima nama dragog Marka Zarubice, alijas str Zare, u narodu poznatog i kao Če – nekrunisanog kralja sportskih kladionica. Bila je to ozbiljna manifestacija kojoj su pečat davali sveprisutni Čeovi crnogorski rođaci, kao i apsolutna dominacija crnogorskih alkoholnih brendova – trebjesa, krstač, vranac, 13-ojulka. Posle ovakve junačke svadbe čekao nas je i celodnevni izazov zvani 1. maj.
Photobucket - Video and Image Hosting
Bubuleje su se podelile u dva tabora. Konformistički deo predvođen kap. O Bibom odlučio se za sigurnost dvorišta, kuće i nastrešnice kapitenove devojke Svetlane. Borbeni deo predvođen Pierom Boja-nom izabrao je izlazak van grada, tj. vikendicu Mirka Bebice.
Photobucket - Video and Image Hosting
Odlasku na vikendicu prethodio je ugovoreni meč protiv starih rivala i dužnika – ekipe Banovog Brda. Utakmica je odigrana u jutarnjem terminu (9.30) što se u mnogome odrazilo na kvalitet igre, ali to ovog puta nije bilo u prvom planu. B. Brdu se suprotstavila jedna kombinovana ekipa u kojoj su se pored Butchera, Boja-na, McFathera obreli i legendarni Mirko Bebica, Boba Japanac iz Gradnulice, Mića iz L.Lada A, Nunc iz Saint-Etienne, Željko – Dudin brat, tako da se može govoriti o pravom malom skupu prvomajskih zvezda.
Photobucket - Video and Image Hosting
Kratak osvrt na tekmu se mora započeti sjajnom prvim golom Radeta za B. Brdo. Bila je to akcija koju je započeo on sam a asistirao mu je kap. B.Brda Becić. Zrenjaninci su sve to pratili pogledom a lopta je završila u samim rašljama Mićinog gola. Zatim su domaćini uspeli da do poluvremena preokrenu rezultat golovima Boja-na i B. Japanca.
Photobucket - Video and Image Hosting
U drugom delu Japanac postiže još jedan gol za vođstvo od 3-1. Onda sledi opuštanje Zrenjaninaca i dva kiksa odbrane u kojim je učestvovao i pisac ovih redova, i brđani dolaze do expresnog izjednačenja 3-3. Golove su dali Rade i Dejan. Domaćini onda ponovo dolaze u vođstvo golom Boja-na, ali gosti ponovo izjednačavaju golom Becića. Morali su se igrati i produžeci u kojima je McFather rešio pitanje pobednika posle jedne osvojene lopte na desnoj strani i odličnog šuta iskosa,iako je logičnije bilo da je odigrao u sredini gde su ga čekala dva slobodna suigrača, ali ponekad je fudbalsko znanje ispred logike.
Dakle, konačan rezultat 5-4.
Onda se prešlo na vikendicu. U početku je izgledalo da je organizacija manjkava, naročito posle konstatacije da Butcher nije poneo tastaturu od svog kompjutera sa koga je trebalo puštati muziku, a i kada su ljudi počeli da dolaze u sve većem broju jer je domaćin Mirko prethodno veče pozvao pola grada. Ispostavilo se i da nam je na raspologanju svega dva mala roštilja na kojima je trebalo ispeći preko 20 kg mesa.
Photobucket - Video and Image Hosting
Situaciju je izgladio direktor Santovac koji je na sebe preuzeo odgovornost organizacije roštiljskog prostora i cela operacija pečenja je privedena kraju vrlo uspešno.
Photobucket - Video and Image Hosting
Sa punim stomacima sve je izgledalo perfektno i niko se više nije nervirao.
Nezajažljiva ekipa sa B. Brda je onda, iznervirana zbog fudbalskog poniženja koje je doživela, tražila je satisfakciju u drugim sportovima. Izbor je pao na odbojku zato što je bila postavljena mreža i improvizovan teren. Dok su se Bubuleje pržile na roštilju oni su marljivo trenirali i uigravali svoju ekipu. Posle toga svima je jasno zašto se okršaj u ovom sportu završio pobedom (istina tesnom) od 2-1 u setovima za B.Brdo.
Photobucket - Video and Image Hosting
Na kraju je celu priredbu rasterala kiša koja je počela da pada oko 17 sati.
Photobucket - Video and Image Hosting
Bubuleje su doživele i mali peh na samom kraju jer je do tada za volanom odlični Boja-n pred samim gradom pokvario menjač na svojoj poliki.
Photobucket - Video and Image Hosting
Sve u svemu, možemo biti zadovoljni prvim majem...
Možda je samo trebalo staviti malo veći akcenat na piće...
Copy wright by McFather ©


Post je objavljen 04.05.2006. u 13:00 sati.