Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/darkranger

Marketing

Volim Nogomet

Image Hosted by ImageShack.us
Sasvim slučajno i neplanirano sam sinoć pogleda drugu finalnu utakmicu HR kupa. I ostao iznenađen. Takva utakmica nije u povijesti HNL-a odigrana. 90 minuta konstantnog presinga na gol Rijeke, toliki fanatizam i totalni nogomet Varteksa se nažalost rijetko viđa kod nas (utakmica Dinamo-Partizan i Dinamo-Celtic se jedino s njom mogu uspoređivati). I baš mi je dobro došla ova utakmica jer sam već lagano počeo gubiti nadu u našu ligu iako su mi zadnje 3-4 utakmice naše lige na HRT-u sugerirale da možda i neće biti tako. Jutros sam prije posla, prekopao pola stana da bih našao godišnju kartu koju sam prije par mjeseci kupio i negdje bacio razočaran kvalitetom nogometa kod nas (Dinamo je naravno izuzetak ove sezone) jer u subotu idem gledati Osijek, poslije Varteks pa Hajduk. Ako tekme budu kao ova sinoć više mi ni liga prvaka neće biti tako napeta, a još ako repka bude odigrala kako zna u Njemačkoj, bit će ovo nogometna godina za pamćenje iako će se sve najbolje dogoditi u neka 2-3 mjeseca. Eh, kad bi cijelu sljedeću sezonu bilo tako.
Ono što me jučer jako iznenailo i nadam se da će konačno svima postati jasno da navijači nisu divljaci i da ono navijanje od jučer treba biti na svakom stadionu u HR. Na kraju utakmice Armada je skandirala Varteks, Varteks. Još jedan događaj nezabilježen na našim prostorima. Ili zadovoljno lice Dalića, čak iako je pretrpio poraz, a zaostatak od četiri gola anulirao i na milimetar se približio osvajanju Kupa. Kamo sreće kada bi Varteks i sljedeće sezone zadržao ovu momčad, Dinamo i Rijeka će se sigurno pojačati, Osijek ima hrpu talentiranih klinaca koji bi sljedeće sezone mogli eksplodirati, a Hajduk će valjda nešto napraviti. To je pet momčadi koje nam sljdeće sezone mogu osigurati odličan nogomet. Nešto slično već imamo u Maksimiru gdje je složena momčad koja je daleko iznad svih u HNL-u i to se pokazalo kao najbolji način privlačenja publike na stadione. Kad svi to shvate imat ćemo jaku ligu (nikad kao Španjolsku ili Talijansku, ali puno bolju od današnje) i sretne navijače.
Sada će mi netko pokušati pokvariti ovo raspoloženje koje leti na krilima sinoćne utakmice i u komentarima pisati o nogometnoj mafiji, kvazi-nogometnim zvijezdama, potkupljenim sudcima, lošim stadionima itd. Nemojte jer me to danas ne zanima (iako sam svjestan toga). Danas želim uživati u pozitivnoj strani nogometa i misliti kako je sve super i za pet jer nogomenet nije samo nogomet nego najvažnija sporedna stvar u životu

Post je objavljen 04.05.2006. u 16:09 sati.