Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/risingson

Marketing

JACK JOHNSON - Sing-A-Longs and Lullabies for the film Curious George

Očito je ovaj naslov zavjera Onih Koji Ne Puše protiv Onih Koji Puše i Ostalih Poštenih Građana jer iza izgovaranje ovog naslova u svoj svojoj dužini i ljepoti potreban je impozantni broj alveola i još jedno eksterno plućno krilo. A pošto je dotični Jack Johnson surfer, jasno je za koju se opciju (gore navedenu) opredijelio.

No nije mladi Jack samo surfer već i singer/songwriter te filmaš koji voli Jimi Hendrixa i Fugazi, što dokazuje da posjeduje i određenu količinu dobrog ukusa no da ne odemo u krajnost audio-snobovštine red je da kažemo nešto i o Curious Georgeu. Dakle Curious George jest film o malom majmunu – primatu, ljudskom pretku i njegovim pustolovinama. Izgleda da je tu riječ o serijalu za djecu pretvorenom u cjelovečernji film za potomke i njihove roditelje.

Jack njeguje pop/rock izričaj te malo ozbiljnije teme no što bi predikat «pop» od njega očekivao ali na ovom soundtracku izvodi dječje pjesmice na akustičnoj gitari uz pomoć prijatelja raznih. A one pjesme koje nisu dječje, poput Ben Harperove With My Own Two Hands radi prilagođene djeci ali i pogodne da se onaj netko stariji od dvadeset zapita i razmisli o određenim pitanjima koja nisu recimo World of Warcraft tematike te da ne gleda put u dućan po kruh i mlijeko level 2 kao quest peć kao jedinstvenu priliku za promatranje svijeta oko sebe u broadbandu života jer Nacionalna biblioteka je možda seeder ali diplomski rad definitivno nije torrent i ne skida se tako lako. Uostalom The Sharing Song je ultimativna peer-2-peer himna i da je snimljena ranije Napster bi još bio živ.

Sve u svemu album za buđenje i kretanje u nove radne pobjede i tu ne mislim na ovo veliko «buđenje ™» već na ustajanje iz kreveta u rano jutro jer CD totalno ne ide na živce u tim mrskim mi trenucima.

Tracklist
1. Upside Down (3:28)
2. Broken (3:55)
3. People Watching (3:19)
4. Wrong Turn (2:53)
5. Talk of the Town (3:22)
6. Jungle Gym (featuring G.Love) (2:24)
7. We're Going to be Friends (2:18)
8. The Sharing Song (2:45)
9. The 3 R's (2:55)
10. Lullaby (featuring Matt Costa) (2:48)
11. With my Own Two Hands (featuring Ben Harper) (2:59)
12. Questions (4:10)
13. Supposed to Be (2:54)

(Aquarius Records)

Post je objavljen 02.05.2006. u 18:22 sati.