Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/izvornade

Marketing

Hepatitis-c NEGATIVAN SAM!!!

zujoNakon 12 tjedana od početka terapije u liječenju hepatitisa-c obavezan je kontrolni pregled učinka terapije. Nedavno sam bio na kontrolnom pregledu i NALAZ JE NEGATIVAN. To znači nastavak terapije još 36 tjedana.

Neke zanima zašto je obvezna kontrola nakon 12 tjedana. Istraživanja su pokazala da se uspješnost ove terapije očituje nakon 12 tjedana. Ukoliko osoba koja se liječi ovom terapijom nakon 12 tjedana ima pozitivan nalaz, to znači da ju ova terapija ne može izliječiti i prekida se daljnji tijek terapije. Pacijent čiji je nalaz negativan nastavlja terapiju još 36 tjedana. A pacijent čiji je nalaz pozitivan mora čekati i tražiti neku drugu vrstu terapije. Nažalost to je do otkrića nekih novih lijekova, jer je sadašnja terapija injekcije Pegasysa + tablete Ribavirina zasad najučinkovitija terapija.

Ne želim da ovaj post bude elaboriranje hepatitisa-c. Stoga ću još samo napomenuti da ima 4 osnovne grupe hepatitisa-c i nekoliko njihovih podvrsta. Terapija injekcija Pegasysa + tablete Ribavirina najučinkovitija je u grupi 1 i grupi 4. Za grupu 2 i 3 koristi se druga vrsta terapije.

Injekcije si dajem jednom tjedno, a lijekove pijem ujutro i navečer.

U proteklih 12 tjedana osjećao sam se dosta dobro. Ljudi imaju raznih problema zbog injekcija u obliku povišene temperature, hladnoće, glavobolje i slično. Kod mene je samo kod prve injekcije bila povišena temperatura. Moja preporuka je slijedeća, 45 minuta prije injekcije popiti tabletu Lupoceta, dat si injekciju i odmah leći spavati.

U početku imao sam česte probleme s prehranom i to najčešće za doručak. Sada to nije tako često. Ne po vrsti hrane, već po količini hrane. Ove tablete su mi stvarale probleme s mučninom i izbacivanjem hrane iz tijela. Sada je to rijetko, ali ponekad se ipak dogodi.

Dragi moji, budite mi dobro, nasmijani zujo i uživajte u blagodatima proljeća koje cvjeta oko nas i ispisuje našu okolinu živopisno lijepim bojama! zujo


Post je objavljen 02.05.2006. u 12:40 sati.