Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/irida

Marketing

UTORAK: TAROT



3.CARICA

Carica predstavlja razumijevanje, ženstvenost, čulnost, ljepotu i sreću. Odnosi se na hebrejsko slovo Dalet, što znači «vrata» i atribucija je planeta Venere koji je zadužen za ljubavne, ali i za sve druge odnose.»Vrata» se mogu i bukvalno shvatiti kao porođajni kanal. Rađanjem se duh spušta u materiju, a tim područjem vlada Carica. Predstavlja produktivne generativne aktivnosti u podsvjesnom, u kojem je posijano sjeme ideja.
Predstavlja razvitak desnog mozga, kreativnih procesa, emocija, osjećaja, imaginacije. Simbol je privrženosti majci. Ona je majka i Madona i Velika Majka, Kraljica neba i zemlje, Majka prirode, muza.. U Zodijaku, ona je djevica.
Simbolizira emocionalnu i financijsku sigurnost, te težnju za udobnostima i raznim užicima.Ona predstavlja sigurnost i čežnju u svim oblicima. Može predstavljati Kraljicu Neba i Zemlje, dakle kraljicu samog Života.Ona je svjesna svoje moći, ali ima smisla iza diplomaciju, samo tako može vladati.
Broj tri je simbol ljudskog iskustva kojeg bez životne drame nema, a naša civilizacija ima i tri osnovna atributa za ženu; djevica, majka i kurva; ili majka, kći, supruga. Ovo je karta uspjeha, ali taj uspjeh ovisi o našem pravilnom izboru.
Ona je samosvjesna, jaka žena. Posesivnost može biti njezina najveća mana. Ženska inteligencija pripada carici, ali je ona primarno vladarica srca.............muškog. Ona se zna izboriti za sebe, a za takvo što uvjek trebamo dozu zdravog egoizma koji ja ipak nazivam svijest o vlastitoj vrijednosti. Carica je zaštitnica svih poslovnih žena i ako se one drže staze ispravnosti, uspjeh im je zajamčen. No, ona je potpora i zaštitnica svih partnerskih odnosa; ljubavnih, bračnih, poslovnih, prijateljskih itd.....


Post je objavljen 02.05.2006. u 00:07 sati.