Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dinamovka001

Marketing

niko u dinamu?

Image Hosted by ImageShack.usBerlinska Hertha u subotu je objavila da neće ponuditi novi ugovor Niki Kovaču. Kapetan hrvatske reprezentacije od 30. lipnja je slobodan igrač i tako postaje zanimljiv mnogim klubovima. Jedan od zainteresiranih je i zagrebački Dinamo, a ni druga strana nije hladna. Uostalom, i 1998. se pregovaralo o Kovačevom prelasku u Dinamu, a njegova obitelj ima i kuću u okolici Zagreba. Danas takav transfer nije neizvediv jer je će Niko Kovač uskoro biti igrač bez ugovora, dakle onaj za kojega nije potrebno platiti odštetu. U Maksimir je ove sezone puno toga dobroga iz Njemačke donio Zoran Mamić, a ‘modri’ bi još više dobili s Kovačem.

Iako nikada nije igrao u Hrvatskoj, Kovač ima i čvrstu poveznicu s Dinamom, u kumovskim je odnosima s kapetanom Mamićem, suigračem iz Leverkusena.

- Nikad ne reci nikad, stara je izreka. Do danas mi ni na kraj pameti nije bilo da bih sada mogao igrati u Zagrebu. Zoki (Zoran Mamić, nap. a.) i ja smo kumovi, bilo bi lijepo igrati zajedno. No, još ne mogu reći ni da niti ne.

Kum se još nije javio?

- Nije, ali vidjet ćemo. Nikud nam se ne žuri. Mogu čekati i kraj SP-a za novi ugovor. Kada krenu pripreme reprezentacije, bit će vremena za razgovore. Sigurno da ne mogu reći kategorički ne dolasku u Dinamo. Rijetki su dolasci iz Bundeslige u HNL, ali ako je Fredi Bobič mogao...

Kako je došlo do raskida s Herthom?

- Klub je dužan 35,000.000 eura i više ne može plaćati moj ugovor. Dieter Höness mi je rekao da me nije želio podcjenjivati s puno manjim ugovorom. Malo sam tužan jer je Berlin moj grad. Proveo sam u Herthi tri lijepe sezone, nekada je bilo malo teže, nekada ljepše, ali nikome ništa ne zamjeram. Život teče dalje. U listopadu ću napuniti 35 godina, a još dvije planiram igrati.
Ima li još zainteresiranih klubova?

- Nisam naivac, znao sam što će se dogoditi, pa sam već razgovarao s menadžerom. Sada kada je sve u javnosti, klubovi će se javljati i zbog toga što sam igrač bez odštete. U Njemačkoj sam igrao u četiri velika kluba (Hertha, HSV, Bayern, Bayer) tako da Bundesliga nije uvjet. Uz pravu ponudu i pravi klub mogu napustiti Njemačku.




Post je objavljen 01.05.2006. u 22:16 sati.