Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/guardianangel

Marketing

Još jedan u nizu

Pozdrav narode! Dogu nisam pisao, a razlog su mnoga događanja i poslovi koji su me odbili dalje od pisanja ovih redaka.
Ali za početak da objasnim malo svoj lirski uradak iz prethodnog posta... Naime, dobio sam nekoliko komentara, ali je pjesma krivo protumačena. Ovdje se ne radi isključivo o ljubavi. Čitate previše direktno. Pismo o kojem govorim je preneseno značenje za naša sjećanja prema voljenim osobama. Sjećanje koje ostaje u našoj glavi kao rezultat ljubavi prema osobama koje oblikuju naš život, sjećanje koje spremamo duboko u srce, sjećanje koje oživljavamo svako toliko kroz niz godina, sjećanje koje prenosimo na potomke, sjećanje koje živi u drugima još neko vrijeme kad nas ne bude, sjećanje koje naposlijetku nestane... Ne bojte se, ovo je prvi i zadnji takav uradak s moje strane. Samo sam želio vidjeti kako će ispasti.

Objava tog posta bila je u ono vrijeme kad je naš blog servis doživio kolaps. Pa sam iz nekog meni sada nepoznatog razloga došao na ideju: a zašto ja to ne bi uređivao u html-u? I bacih se u to. Te nakon nekog vremena shvatih da nemam previše volje zafrkavati se sa html-om... I u tom prebacivanju iz običnog u html mod i nazad izgubio sam poneki komentar, stoga se najdublje ipričavam svima koji su se našli tim mojim postupkom uvređeni.

Ono što se bitno dogodilo u zadnjih mjesec dana: promjenio sam posao. Starima je to nakon objave bio šok. Ali, što su očekivali. Kao dipl.ing.građ. bio sam prijavljen na 2800 kn, s ugovorom na određeno. Kad god bi ja pitao da mi povećaju prijavu, izvadili bi neku tablicu: znas li ti koliko tada moramo plaćati davanja za tebe, ne to nećemo. Kao da za druge ta davanja nisu ista kao njima... I onda se čude kako idem u drugu firmu koja mi nudi veću plaću, s prijavom, zaposlenje na neodređeno, bolju radnu atmosferu, timski rad i sl. Nekako sam izdržao mjesec dana otkaznog roka i sada feštam u novoj firmi. Prezadovoljan sam.

Uz to, upisah Auto-školu. Konačno ću položiti A kategoriju. Postalo je nesnosno u riječkim gužvama. Jedva čekam, ispit je četvrtak. Znam dobro voziti, ali nisam optimist glede prolaska na ispitu. Gradska vožnja je dosta zahtjevna za ispit. Ali, položit ću prije ili kasnije.

Dosta je bilo za danas. Pozdrav!

Post je objavljen 01.05.2006. u 20:53 sati.