Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/streetmaister

Marketing

REMI NA KANTRIDI


Derbi za pamćenje


Znaju, mogu, ali... zadovoljavaju li ukus izbornika Kranjčara? - Davor Vugrinec (lijevo) i Luka Modrić

Puno želje, trke i atraktivnih poteza, te po dva pogotka na svakoj strani - Rijeka i Dinamo odigrali su sjajnu utakmicu koja je ponudila nogomet debelo iznad prosjeka Prve hrvatske nogometne lige.


Rijeka - Dinamo 2:2 (2:1)
Rijeka. Stadion Kantrida. Gledatelja: 9000. Sudac: Svilokos (Sisak). Strijelci: 0:1 - Tomić (1), 1:1 - Linić (6), 2:1 - Ah. Sharbini (14), 2:2 - Modrić (71).

RIJEKA - Iako prvenstvo teoretski još nije odlučeno, opća je ocjena da Dinamo ipak ne može ispustiti naslov. U takvom ozračju lidere prvenstva ugostili su Riječani, maksimalno nabrijani nakon uspjeha u prvoj utakmici Kupa. Možda su službeno odustali od utrke s Plavima, no u izravnom dvoboju žarko su željeli dokazati da su u ovom trenutku sposobni pobijediti Kužeovu momčad. Posebice stoga što je Dinamo nastupio bez opasnog, ali ozlijeđenog Da Silve...

No i bez brzonogog Eduarda gosti su već u prvom ozbiljnijem napadu uspjeli stići do prednosti. S lijeve strane Bošnjak je ubačajem prebacio sve igrače u šesnaestercu, osim Tomića koji je iz voleja šalje loptu pokraj nemoćnog Žilića. Međutim, nakon ranog vodstva u zagrebačkom sastavu zavladala je prava pomutnja, a Rijeka je znala iskoristiti potpunu neorganiziranost svojih protivnika. Pokušaj Sharbinija u trećoj minuti bio je samo najava pogotka, jer samo tri minute poslije Rijeka je uspjela izjednačiti. Nakon jedne gužve pred Turinom lopta je nekako stigla do Linića koji snažnim udarcem pogađa Dinamovu mrežu. Brzo izjednačenje dalo je krila domaćim igračima, a već u 13. minuti - kulminacija oduševljenja na dobro popunjenim tribinama. Novaković je probio desnu stranu i oštro zavrnuo u sredinu šesnaesterca, a Ahmad Sharbini pogađa za 2:1. Do kraja prvoga dijela Riječani su imali još nekoliko dobrih prigoda, no Sharbini i Vugrinec nisu uspjeli nadmudriti Turinu. Prije odlaska na odmor na drugoj strani iz slobodnjaka je pokušao Drpić, no Žilić je sjajno reagirao.


Zabrinuto lice Dinamovog trenera Josipa Kužea - sve do 71. minute i izjednačujućeg pogotka

U nastavak su obje momčadi ušle otvoreno - kao da su zbog smanjenog rezultatskog pritiska igrači imali dovoljno prostora za uistinu atraktivne poteze. Pritom su veliku ulogu odigrali i navijači, jer s tribina je, i jednima i drugima, stizala bučna podrška. Malo je nedostajalo da Armada proslavi još jedan gol, no Novaković početkom drugog poluvremena nije iskoristio prilično izglednu priliku. Žiliću je pak zaprijetio "čovjek od milijun dolara", Anderson Costa, koji je iz teške situacije dobro gađao glavom, no riječki vratar bio je na mjestu. Brazilac je u 65. minuti pokazao zavidnu vještinu - prsima je stopirao loptu, te škaricama opalio prema Žiliću. Za čistu peticu nedostajao je samo pogodak. Kad već nije sam mogao pogoditi pravo mjesto, u 71. minuti odlučio se za asistenciju. I to sjajnu - nakon duplog pasa Modrić je iz trka "proparao" mrežu domaćina za 2:2.

Do kraja utakmice bilo je želje, ali ne i svježine, jer susret je odigran u vrlo teškim uvjetima. No kad se sve zbroji, zadovoljni mogu biti svi - od trenera do navijača. Dobro, Riječanima bi subotnji izlazak vjerojatno bio ugodniji da su uspjeli pobijediti...



Post je objavljen 30.04.2006. u 20:24 sati.