Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bostonlegal

Marketing

Epizoda 01, Head Cases

ime epizode : Head Casses
scenaristi : Scott Kaufer, Jeff Rake, and David E. Kelley
režiser: Bill D'Elia
datum prikazivanja u SAD-u : 03.10.2004.
trajanje (bez reklama): 42 min i 05 sek



Sadržaj: Sam početak nas vodi na sastanak osoblja koji je ovog ponedjeljka nešto ozbiljniji jer je ured u Bostonu video konferencijom povezan sa uredima u Tokiju, Londonu i Hong Kongu. Bostonski ured je središnji za područje SAD-a, pa su na sastanku prisutni i partneri iz Chicaga, New Yorka i Washingona.Dolazi mladi odvjetnik Brad Chase - bivši marinac pa s time i Dennyjev ljubimac. Između njega i Alana odmah dođe do konflikta jer bih obojca htjela sjediti kraj Tare… U dvoranu ulazi glavni partner, Edwin Poole, koji, na šok svih prisutnih – je gol od stuka naniže.Dakle u samom početku nas napušta Edwin, kojega kola hitne pomoći odvode u sanatorij.


Brad daje Alanu slučaj rasne diskriminacije. Djevojčica Sarah, mulatkinja, je bila na audiciji uza naslovnu ulogu u megapopularnom mjuziklu “Annie” i prema zapisniku producenata je na audiciji bila najbolja. Ipak – uloga je dana drugoj djevojčici koja je naravno bijele rase. Sarahina majka traži pravdu. Pošto ona nije u stanju platiti troškove slučaja niti odvjetnika ove elitne firme (500$ po satu), Alan i Brad se oklade. Ukoliko Alan uspije dobiti slučaj – Brad će platiti sve troškove, ukoliko pak Alan izgubi – platit će dvostruko.



U firmu dolazi jedan od najvećih klijenata - Ernie Dell. On traži Dennyja, ali njegov slučaj preuzima mlađa odjetnica Lori Colson – koordinatorica svih suradnika. Earnie je 76-ogodišnjak, milijarder i u braku sa omlađom ženom te je uvjeren da ga ona vara, ze želi da firma angažira privatnog detektiva koji bu ju slijedio i dobavio fotografije s pomoću kojih bi mogli dogovoriti poništenje braka.



Sally i Brad dobivaju slučaj na koji je Edwin Poole u svojem ludilo u potpunosti zaboravio. Sharon Brant je liječnica, majka osmogodišnjih blizanaca Simona i Nicka,a jošj e k tome i razvedena. Njezin bivši muž - Matthew Calder joj ne dozvoljava da se s djecom odseli u New York, gdje je dobila posao u hitnoj službi. Naime – da bi se djeca odselila iz zemlje, potreban je pristanak obaju roditelja. Sharon i Matthew su se tijekom braka dogovorili da će – dok Matthew ne završi fakultet , Sharon raditi na dva radna mjesta,a nakon toga će on isto učiniti da ona može završiti medicinu. Međutim, čim je Matthew završio fax i dobio elitni posao – ostavio ih je. Djecu viđa jedom mjesečno – i rijeđe, niti im dolazi na utakmice… Sharon je očajna jer se jako dugo borila da postigne nešto u svojoj karijeri a ukoliko ne dođe u ponedjeljak na posao u New York – njezino mjesto će prepustiti drugom kandidatu…

Lori odlazi Dennyju i govori mu o Earnijevu slučaju. Denny joj objašnjava da nesmiju to učiniti Earnijevoj supruzi jer je i ona klijentica firme… ali nije to jedini problem… Denny je zapravo njezin misteriozni ljubavnik. Šokirana , Lori odlazi Paulu Lewistonu – starijem partneru koji u biti vodi bostonski ured. Paul će porazgovarati s Dennyjem, a Lori povjerava da zataška sve sa Earnijem. Ona odlazi Tari i preklinje ju da joj pomogne oberlatiti Earnija svojim “britanskim seksipilom”. (* bc Tara is NASTY HOT)


Sally i Brad odlaze na saslušanje. Pokušavaju postići dogovor, ali ih Sharon uvjerava da Mathewu nije stalo do djece već da njoj zagorča situaciju.
Alan je na sudu. Uvjerava sutkinju da nije uredu da Sarah bude odbačena zbog toga što je crnkinja. “Annie” je siroče i priča se ne bi mijenjala ukoliko bi ju glumila crnkinja. Sutkinja želi čiti Saru kako piejva ali i djevojčicu oja je dobila ulogu.Alan se boji da neće dobiti ovu parnicu i moli Dennyja sa savijet,a taj glasi :
“ PULL THE RABBIT OUT OF THE HAT !”



tijekom epizde - Alan Shore - donosno James Spader nas je počastio svoim sexy ironičnim pogledima njami

____________________________________________________

svaka epizoda završava sa tzv "balcony scene" kada DEnny i Alan odlaze na uredsk balkon, raspravljaju o slučajevima koje su vodili, o živou, sexu a pri tome puše kubanke i piju viski


Gosti :
Ernie Dell
Sharon Brant
Edwin Poole
Sudkinja Rita Sharplay
Matthew Calder





Post je objavljen 29.04.2006. u 19:25 sati.