Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ddadd

Marketing



Trrrinaest stupnjeva iliti kako se kupati i kad se nitko ne kupa :)


Moram priznati da ne volim utrčati u more. I kad je voda najtoplija ja vam uđem u plićak i polako hodam prema sve dubljoj vodi. Tek kad mi se smoče gaće tada znam da mi nema povratka pa se onda poprskam i bacim u vodu. Jasno, ima iznimaka, meni zaista nije nikakav problem brzo ući u vodu ako je potrebno, ali više volim ovako :)




Prije par dana sam se kupao na Lošinju. Voda je bila prilično hladna - oko 13 stupnjeva. Bilo je to zbilja zanimljivo iskustvo.

Kad ljeti ulazite u more i kad vam se noge toćaju u plićaku uskoro vam postane ugodno toplo za njih te je vam sve lakše ići dublje. Kad sam prije par dana ulazio u vodu nije bilo šanse da mi ikako bude toplo od toćanja, smisao zagrijavanja mog tijela bio je u kretanju a ne u navikavanju na hladnoću pa sam, čim sam to skužio, poduzeo sve mjere da uđem u vodu što prije. Prvo sam se počeo lagano prskati vodom da si snizim temperaturu, onda sam se počeo polijevati po prsima i po leđima. Tako sam se čeličio par minuta i kad sam zaključio da mi je sad prohladno od hladnog vjetrića koji je pirkao po meni uronio sam u more. Šoka uopće nije bilo, voda je bila ugodna - zima mi je bilo jedino za tricepse na rukama!
Počeo sam plivati, mislio sam da će mi se tricepsi tako zagrijati ali šipak, nikako, uvijek taj isti ljigavo hladni osjećaj u njima. Plivao sam neko vrijeme i udaljio sam se pedesetak metara od obale i bilo mi je full ugodno! Uopće mi nije bilo zima osim za tricepse. A onda je počelo nešto jako čudno!

Kroz čitavo tijelo počela mi je strujati jaka toplina! To je bio tako nevjerojatan osjećaj - za tricepse mi je zima, a svagdje drugdje vruće, kao da sam u vrućoj vodi i kao da toj vodi temperatura stalno raste - iz trena u tren bivalo mi je sve toplije!

Moram priznati, osjetio sam neku nelagodu i odlučio nikad ne saznati što se dešava kad voda postane nepodnošljivo vruća :)

Otplivao sam do obale, dobro se osušio i osjećao sam se fenomenalno, tako se još i sad osjećam, inače mi stalno curi nos, ali evo, već par dana ne trebam maramice - zdrav sam ko dren!

I tako, ako ikako možete bućnite se malo i van sezone, zbilja vrijedi doživjeti i osjetiti kako je ljudsko tijelo savršeno prilagodljiv stroj :-)


Vaš Iron Ddadd :D



Post je objavljen 28.04.2006. u 13:22 sati.