Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dinamovka001

Marketing

Nacionalni susret katoličke mladeži u Puli

Mladi iz cijele Hrvatske sudjelovat će u subotu i nedjelju, 29. i 30. travnja 2006. na nacionalnom susretu katoličke mladeži u Puli. Domaćin ovog dvodnevnog susreta je Porečko - pulska biskupija koja će prvog dana primiti i okupiti mlade u pulskoj areni, a potom ih uputiti na smještaj po obiteljima u svojim župama gdje će u nedjelju sudjelovati na župnoj misi i zajedničkom objedu.

Na susret su pozvani mladi srednjoškolske i studentske dobi, kao i oni koji već rade. Župnici i vjeroučitelji obvezni su mlade pripremiti katehetski, duhovno i odgojno za sudjelovanje na ovakvom susretu. Za pripremne susrete izdana je i prigodnu knjižicu s katehezama pod naslovom, koji je ujedno i geslo susreta, "Učitelj je ovdje i zove te".

U vidu zajedničkih animacijskih susreta za mlade naše Nadbiskupije organizirana su tri mjesečna susreta koji će sadržajno biti upućeni na poticanje mladih za brojnije i angažiranije sudjelovanje na susretu u Puli. Prvi takav susret održan je u mjesecu veljači u Rijeci, drugi će biti održan u nedjelju, 12. ožujka u 17 sati u župnoj crkvi u Delnicama, a treći u mjesecu travnju, u Crikvenici.

Neizostavni je uvjet za sudjelovanje mladih na susretu u Puli prisustvovanje i uključenost u dosad spomenute susrete bilo na župnoj, školskoj ili nadbiskupijskoj razini.

Program i prijave:

Datum prijavka grupe je 14. ožujka 2006. i to nadbiskupijskom povjereniku za pastoral mladih Daliboru Božiću (tel. 091 2020 777). Prijava treba sadržavati: ime i prezime prijavljene osobe, dob i spol. Za one koji će popise dostaviti putem faxa predlažemo sljedeće brojeve: 215 287 (Nadbiskupski ordinarijat) ili 513 603 (Nadbiskupijski Caritas). Preporučamo da oni koji će troškove putne karte naplatiti od mladih to učine do 14. ožujka, a potom će potrebne iznose uplatiti kod povjerenika ili nadbiskupijskom kancelaru mons. Nikoli Imbrišaku. To nam omogućuje sigurniju organizaciju i svakako manje samovoljnih odustajanja mladih za koje ćemo osigurati sve potrebno. Povjerenik će po uvidu u sve prijave organizirati autobusni prijevoz i pravovremeno obavijestiti župnika ili drugu osobu koja je zadužena za pratnju pojedinih grupa.
Cijena cjelokupnog aranžmana, koji uključuje autobusni prijevoz, kartu za ulaz u Arenu (to je participacija sudionika u troškovima organizacije) i ulaznicu u spilju Baredine iznosi 110 (stotinuideset) kuna.

Programom odlaska, sudjelovanja i povratka za mlade Riječke nadbiskupije predviđene su sljedeće točke:

- polazak iz Rijeke i ostalih mjesta u Nadbiskupiji predviđen je u 12 sati (s područja Gorskog kotara i crikveničkog kraja ponešto ranije kako bismo svi mogli stići u približno isto vrijeme)

- u vidu što bolje motiviranosti za ciljeve i sadržaj susreta za mlade naše Nadbiskupije dogovaramo prije dolaska u Pulu posjet u nekoliko istarskih župa koje ćemo tom prilikom bolje upoznati i ujedno u crkvi održati još jednu katehezu iz predložene pripremne knjižice s katehezama za mlade

- po završetku gornjeg programa u župama, mladi odlaze autobusima u Pulu i priključuju se ostalima na zajedničkom programu koji započinje na prostoru Arene u 15 sati

- zajedničko misno slavlje koje će u zboru svih hrvatskih biskupa predvoditi zagrebački nadbiskup i kardinal uzoriti gospodin Josip Bozanić započinje u 18 sati

- po završetku slavlja prigodni zabavni program se nastavlja, a organizator predviđa da se oko 21 sat pođe na dogovorene župe na smještaj po obiteljima

- u nedjelju će mladi dobiti doručak u obiteljima, potom će sudjelovati na nedjeljnoj euharistiji s ostalim župljanima, a posebno s mladima te župe; objed može biti organiziran ili u obiteljima ili zajednički za sve, što ovisi o organizaciji pojedinih župnika (o svim pojedinostima mladi će biti na vrijeme obaviješteni prilikom dolaska na župu)

- prigodno bi bilo da mladi koji će biti gosti u obiteljima ponesu kakvu zgodnu "sitnicu" za dar u znak pažnje

- nakon objeda predvidjeli smo, na prijedlog organizatora, odlazak naših mladih u posjet i razgledavanje zanimljive, a manje poznate spilje Baredine pokraj Poreča (razgledavanje traje oko 45 minuta, a ulaznica s popustom stoji 17 kuna)

- nakon razgledavanja spilje slijedi odlazak kućama (dolazak se predviđa oko 19 sati).




Post je objavljen 28.04.2006. u 12:49 sati.