Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/koreja

Marketing

Jedan vic

Neke od najboljih fora u korejskim filmovima su one kad moraju komunicirati engleski. Npr. u filmu Dongmakgol američki pilot završi u izgubljenom selu i seoski poznavaoc pokušava s njima razgovarati pa ga pita How are you? Pilot odgovara I'm not very well, a ovaj ništa ne razumije pa objašnjava svojima. Kad ja kažem How are you on treba reći very well, and you? Onda bi ja rekao I'm well too., ali ovaj ne zna engleski. Postoji i jedan cijeli film: Please teach me english koji govori o sličnim stvarima, a sljedeći vic je vrlo sličan.

Jednog dana Wu-jeong je susreo stranca, a ovaj ga je upitao: "Kako si?" Wu-jeong je odgovorio, "Moje je ima Sa, Wu Jeong." Stranac je ponovio svoje pitanje nešto sporije i razgovjetnije, "Ne, kaakko ssiiii?" Wu-jeong je pomislio da je njegov izgovor bio loš pa je odgovorio polako i jasno, "Moojjee iiiiimmee jjeee Saa, Wuuu Jeong."

Stranac je pokušao još jednom prije nego odustane, "Ne, Kako... si...? Wu-jeong odmah pomisli kako je ponovo napravio nekakvu pogrešku. Malo se zamisli, a onda shvati svoju pogrešku pa odgovori, "Ah... Moje ime je Wu Jeong Sa!"
(btw. Sa je njegovo obiteljsko ime, a Wu-jeong osobno ime. Sva su korejska imena tako konstruirana)

Post je objavljen 29.04.2006. u 13:59 sati.