Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/silvanaurbs

Marketing

OTOK MLJET - ODISEJEV OTOK

zeleni otok ili odisejev otok, najveći je južnohrvatski otok.


tema o otoku mljetu na koju se pozivaš, pisana je najviše iskustveno. mljet je otok koji mi je ostao u sjećanju iz više razloga, a njemu se uvijek vraćam. (nisam s mljeta ni u tragovima). za takav rad potrebna je relevantna literatura. povijesni dio obradio je ivo dabelić. o aktualnom mljetu i njegovim ljepotama, turizmu ili o mljetu kakav je danas, govore mnoge reportaže. stvarne podatke (približno) imaju turistička društva. mislim da imaju i kraći opis mljeta. evo pomoći ću makar podacima kako sam ti preko pp-a i obečala. imala sam malo problema dok sam došla do njih. drugi je problem, još je uvijek tu, jer ti podaci potječu iz dva službena izvora, ali nisu ujednačeni (pa ipak su službeni i može se na njih pozvati, a privatno ću dati imena osoba od kojih sam ih dobila).

Image Hosted by ImageShack.us


obratiti pažnju na ovaj omeđeni dio. naime, mljet premda nije ni u kojem smislu zemljopisno podijeljen i djeluje kao cjelina, on predstavlja dvije turističke zone: nacionalni park s naseljima i ostatak mljeta. u tom smislu imam i podatke (to su dva službena izvora navedena u gornjem postu).
još jedna napomena: pišem južnohrvatski, a ne dalmatinski, jer mljet ni povijesno, ni etnički, nit' jezično ne pripada dalmaciji. mljet je u sastavu dubrovačke republike bio od 14. stoljeća, 1354., kad je i kodificiran prvi mljetski statut.

Post je objavljen 27.04.2006. u 10:23 sati.