Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nasboljisvijet

Marketing

Prvo napitci

partypartyparty

Ja svoje napitke najčešće radim sam, ali koji put pogledam i na internet. U pripravljanju koristim ove dvije knjige:

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

yesNebiste vjerovali kolko vam te knjige mogu pomoć.

Ova "Enciklopedija prirode" vam može pomoći oko kupnje ali i pronalaženja raznog bilja ili životinja (ja u svojim napitcima ne koristim životinje), a ova druga se zove "Prirodni kučni lijekovi" i u njoj piše za šta je svaka biljka dobra a za što nije. Isto tako vam može pomoći u pronalaženju bilja.

Ima još jedna knjiga zove se "Vještice" od Viktorije Faust i u njoj piše u indeksu zašto se koja biljka upotrebljava. )nisam ju mogo slikat jer sam ju posudio).


Za spravljanje napitaka morate imat neki kotao, a u najgorem slučaju ako ga nemate možete ga kuhat u posebnom loncu (kao ja).wink

Od pribora vam još treba nešto za mješanje, bočica u koju čete staviti napitak i vatra (burninmadštednjakburninmad).


Kada odaberete kakav napitak želite napravit (za ne osječanje krivnje, za bolje pamčenje, za zdravlje...) onda odaberete biljke za koje piše da su dobre (za pamčenje, zdravlje... ovisi za što vam treba). Stavite sastojke u kotao (ili lonac), dodate vode ili soka od neke biljke ili tako nešto, ovisi što vam treba. Skuhate ga. Kad je skuhan možete ga procjedit ili smiksat. Možete ga popit vručega, hladnoga ili ga pak stavit u neko piće. Što se tiće čarobnih riječi za vrijeme spravljanja možete ih izgovarat (kao npr. posvečujem ovaj napitak tebi i tebi za bolje to i to-ovisi o kojem se napitku radi) ali i nemorate izgovarat nego samo mislit na uspijeh. Možete i izgovarat kad stavljate sastojke kao npr. stavljam ovu metvicu za poboljšanje probavnog sustava (ovo je samo primjer i nije baš nešto al nema vezelud).

zalivenJa osobni ništa ne govorim. Ja kad spravljam napitke zapalim si par sviječa ovisi po napitku i boji sviječe i zapalim si eterično ulje ili mirisni štapić.


Nabam se da ste sve razumjeli.

Postoji još načina za spravljanje napitaka, ali ovo je moj način.

Nadam se da će vam koji put uspjeti.


mahPozdravmah



(Što se tiće prizivanja duhova to vam danas neću stići napisat jer sad još malo imam smijehvijeronauk, a poslije školu.)

Post je objavljen 27.04.2006. u 09:18 sati.