Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dinamovka001

Marketing

dinamo proslavio 95. god., a ja 16.g.

U Hrvatskom narodnom kazalištu proslavljena je 95. godišnjica postojanja hrvatskog nogometnog prvoligaša DINAMA. Zagrebački „modri“ osnovani su 1911. pod imenom GRAĐANSKI. Klub je 1945. prisilno raspušten, a osnovan je DINAMO kao sljedbenik GRAĐANSKOG.
DINAMO je institucija i hrvatski ponos, istaknuo je predsjednik kluba Mirko Barišić, koji se u kratkom izlaganju osvrnuo na dosadašnju povijest kluba. Posebno priznanje i povelju Barišić je uručio gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću koji je proglašen počasnim predsjednikom kluba.
Prvi čovjek Zagreba postao je peti počasni predsjednik u povijesti modrih. Prije njega ovo veliko priznanje dobili su Veceslav Holjevac, Ivan Sibl, Marko Belinić i Franjo Tuđman.
Na svečanosti je prikazan 15-minutni dokumentarni film Siniše Jagodića koji je obuhvatio najznačajnije događaje klupske povijesti. U filmu je korištena arhiva HTV-a i Udruge navijača kao i klupski video zapisi.
Nakon projekcije predstavljena je monografija „Sveto ime Dinamo“ Fredija Kramera. Bogato ilustrirana knjiga na 300 stranica donosi brojne detalje iz povijesti kluba, 266 biografija te sve utakmice DINAMA.
P.S.: nemrete zamislit kolko sam sretna što sam rođena istog datuma kad je i DINAMO osnovan(26 travnja). Baš sam happy, najsretnija na svijetu...a ko ne bi bio??!

Post je objavljen 26.04.2006. u 23:07 sati.