Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Babuška je plakala – na rvacki način

Pitam se kako su se osjećali oni policajci kad su 84godišnju bakicu sproveli u ćeliju zbog neplaćanja računa za struju? Ili oni koji su je pustili da tamo odleži 15 dana pa tek onda alarmirali javnost? Mora da su pucali od ponosa. Sigurno su hrabrom i drčnom rvackom pravosuđu koje se uhvatilo u koštac s takvom opasnom kriminalkom - uputili najljepše misli.
A da ne govorim o pravednom HEPu, mora da su mu se iz zahvalnosti poklonili do zemlje, evo baš kao i ja. O hvala ti HEPu što neplatiše i lopove trpaš bez razlike u bajbok, jer sva je ta kriminalna gamad ista. Bez obzira na godine.

A možda staru kriminalku ne bih trebala nazivati zlostavljanom bakicom, šta će nam taj sentiment? Možda bih je trebala nazivati onako kako je naziva rvacko pravosuđe – osuđenom zločinkom? Stara je krala struju – ej, krala struju! Sigurno je sprovela crijevo do prve trafo-stanice i išćućala rvackoj elektroprivredi dušu. Jebate Zagreb je morao uvesti redukcije, koliko je stara krala. Takve bi trebalo odmah pred zid, zid velim vam!
Rvacko pravosuđe i inače nema predrasuda, evo da je kojim slučajem i onaj Ashner krao struju i njega bi automatski strpali u zatvor. Ali jebiga - on nije krao struju. On je samo u Drugom svjetskom prokazivao neke Židove, neš´ti zločina, jelte, biti smrdljivi nacist. Ali da je kojim slučajem počinio takav užas kao što je krađa struje, ne bi izbjegao rvackoj ruci pravde, ne-ne. Dohvatila bi ga tek tada ta ruka čak i u Austriji.
Pa čak i da je Premijer krao (znam da je teško takvog poštenjačinu i zamisliti u takvoj situaciji, ali molim vas dajte sve od sebe, upregnite možđane) – i njega bi vjerujte mi rvacka duga ruka pravde dosegla, o da! Kurčevito rvacko pravosuđe imalo bi hrabrosti i za to, garant! Ali jebiga, on nije struju krao, on je samo malo slagao, štono bi se reklo - njemu HEP ništa ne može, njemu je sve super. Ili euro super jer on vam je takav - europski tip. Njemu je sve to isto Bruxelles, Zagreb, bečka torta, bosanski lonac, tiramisu, ptice, jarebice, prasice, kobasice. On je svugdi doma. Super, super!

U Egiptu strašan teroristički napad. Stradali europski turisti.
Napad prestrašan. Prestravičan. Nešto neviđeno. Nešto za apsolutnu osudu. Slažem se.
Ko je kriv Iraku što nema europske turiste.

Novi Bestseler...
Babuška je plakala 1.dio

Post je objavljen 26.04.2006. u 20:15 sati.