Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dinamovka001

Marketing

Navedite ga da vas sluša

Nedavno je britansko istraživanje pokazalo da žene u prosjeku u danu izgovore od šest do osam tisuća riječi, a muškarci tek dvije do četiri tisuće. Zato nije ni čudno što vaš muškarac ponekad od “šume ne vidi drvo”. Želite li da vas partner doista čuje, morate upotrijebiti određene taktičke vještine. Drugim rečima, da biste uistinu doprli do njega, promijenite stil razgovora.

1. On uvijek izbjegava ozbiljne teme (novac, problemi...) jer pretpostavlja da će razgovor biti neugodan i trajati satima te ga želi izbjeći. Zato mu unaprijed osigurajte izlaz. Temu spomenite prije neke isplanirane aktivnosti tako da on zna kako će razgovor kratko trajati. Ponekad je bolje da ovakav razgovor započnete u automobilu, muškarci lakše govore o težim problemima kad se ne razgovara oči u oči.

2. Kad vi pravite planove, imate dojam da se istog trenutka “isključi” i odluta u mislima. Da biste privukli njegovu pozornost, morate ga zaintrigirati. Da biste bili sigurni da vas pažljivo sluša recite: “Neću stići na večeru jer se nalazim u gradu sa svojim ljubavnikom!” On odgovara: “U redu”, i jasno vam je da ni riječ od vašeg prijašnjeg plana nije doprla do njega. Jednostavno, stvorite izazov kome neće moći odoljeti.

3. Nemojte započinjati razgovor predbacivanjem. Muškarci se često zatvaraju u sebe čim čuju vaš ogorčen ton. Muškarci jadikovke odmah povezuju sa “ženskim mušicama” i ne osvrću se na priču. Govorite njegovim jezikom, upotrijebite fraze koje često izgovara ili se jednostavno prisjetite nekog njegova problema i usporedite ga sa svojim.



Post je objavljen 26.04.2006. u 13:12 sati.