Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/travelfreak

Marketing

"mislim da svi ljudi trebaju trcati" (citiram Barta)

Svake srijede gledamo jednu emisiju na nizozemskoj TV u kojoj se cetiri obitelji bore s prekomjernim kilima. Svaka obitelj ima cetiri clana i svi su debeli. Cilj programa je sto vise smrsaviti. Obitelj koja najvise kila skine, dobit ce, osim puno bolje figure i zdravstvenog stanja, i putovanje u Brazil.

Primjer jedne obitelji koja je mislim najdeblja:

Otac ima 100,1 kg, zeli imati 85, treba smrsaviti 15,1 kg.
Majka ima 98,8 kg, zeli imati 76, treba smrsaviti 22,8 kg.
Kcer (17 godina!) ima 109,2 kg, zeli imati 83, treba smrsaviti 26,2 kg.
Sin (15 godina!) ima 122,6 kg, zeli imati 87,5, treba smrsaviti 35,1 kg.

Ukupno njih cetvero teze 430,7 kg i trebaju smrsaviti skoro 100 kg ne bi li dosli do svoje zeljene tezine! Iskreno govoreci mislim da ce cak i nakon postizanja idealne tezine jos uvijek biti poprilicno debeli, ali ipak ce to biti znatno poboljsanje.

Proslu srijedu nakon sto je emisija zavrsila, nesto se u meni prelomilo. Vise ne mogu ovako, moram nesto poduzeti! Iako je bilo vec 10:30 navecer, pitala sam Barta hocemo li ici trcati. Bart se kao pravi trkacki freak pozurio presvuci bojeci se da cu se nakon nekoliko minuta predomisliti. Bart me vec godinama pokusava navuci na trcanje, ali mu to bas i ne uspijeva. Tu i tamo ja i pocnem s trcanjem, ali to je uvijek kratkog vijeka i nakon nekoliko tjedana ja ponovo odustanem. Moj osobni rekord je trcati 19 minuta bez zaustavljanja. Ovaj rekord sam postigla prije mislim otprilike 4 godine.

I tako smo mi proslu srijedu navecer isli trcati. Vanka potpuna mracina, a mi lijepo otisli trcati pored jezera koje se nalazi blizu nase kuce. Oko jezera nema rasvjete, tako da postoji velika mogucnost da se negdje spotaknes ili cak da te netko napadne. Ovo je ipak Rotterdam, u Nizozemskoj poznat kao najopasniji grad! Ali bez obzira na sve opasnosti, ja sam se zahvaljujuci ogromnoj motivaciji da izgubim svoje prekomjerne kile, bacila na trcanje i trcala bez prekida 13-14 minuta (ne znam tocno vrijeme, za takva pitanja morate se obratiti trkackom freaku Bartu koji to sve detaljno memorira).

Prije nego netko pomisli da i ja, kao i obitelji u nizozemskoj emisiji, imam 120 kila, zelim to odmah opovrgnuti. Ne bojim se reci koliko tezim: prilikom zadnjeg vaganja prije nekoliko dana imala sam tocno 66,7 kg. Visoka sam 178 cm, tako da u biti (jos uvijek) nisam debela svinja (iako se moja mater s tim ne bi slozila), ali sam na dobrom putu da to postanem. Moja mater kaze da sam postala prava debela Nizozemka. Pa, donekle je i u pravu. Nizozemci su puno deblji od Hrvata. Kakve debele svinje ovdje mozete vidjeti.... to ne mozete ni zamisliti. Ono sto se u Nizozemskoj smatra normalnom tezinom, u Hrvatskoj (posebno u sminkerskom gradu Splitu!) je to PREdebelo.

Ali da se vratim na vlastitu tezinu. 66,7 kg. To je vise-manje moj debljinski rekord. Ako ne racunam kad sam se prije nekoliko mjeseci kasno navecer vagala, pa sam iznenada imala cak 69 kila. Tada sam zavristala iz svega glasa, bojeci se da cu uskoro dosegnuti 70 kila, a to je za mene ipak magicna granica - granica teske pretilosti, masnoce i debljine. Srecom, vec par dana nakon toga tezina mi je opet pala ispod 67 kg. Ipak, cinjenica ostaje da je i to previse. Zelim imati 60 kg, ili najvise 62, a to znaci da moram smrsaviti bar 5 kg. Smrsaviti nazalost nije lako, a posebno za jednu neupornu osobu kao sto sam ja. Za osobu koja svaki mjesec placa 27,50 eura za teretanu, a onda ne ode tamo NITI JEDAN JEDINI put. Za osobu koja uvijek sve pocne entuzijasticno i fanaticno, a onda malo po malo gubi motivaciju dok je potpuno ne izgubi. Za osobu koja odluci smanjiti kolicinu hrane koju jede i jesti puno povrca, a onda se dobro natuce kolaca i danima ne kusa ni gram povrca.

Ova situacija je potpuno neprihvatljiva! Stvarno moram nesto poduzeti! Zato sam i odlucila ponovo pokusati s trcanjem. Koliko znam, iz iskustava drugih, trcanje je najbolje sredstvo za mrsavljenje. Plan mi je trcati recimo 3 puta tjedno, a uz to ici 1 put tjedno na aerobik (tako i tako placam pa bi bio red da se onda tamo ponekad i pojavim!). Takoder cu, naravno, paziti sto jedem. Necu jesti previse i trudit cu se svaki dan jesti voce i povrce.

Photobucket - Video and Image Hosting

Objavljujem rat kilima! Smrt celulitu! Smrt svim salastim nakupinama oko struka, na butinama, na straznjici, na podbradku i na svim ostalim mjestima gdje se takve nakupine nakupljaju!

Yeah right. Bas ce mi sve ovo uspjeti. Ma Nina moja, koga ti zavaravas? smijeh

Post je objavljen 26.04.2006. u 14:08 sati.