Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hskzrinjskimostar

Marketing

KOŠARKA: GRUDE - ZRINJSKI 101:93

Večeras smo bili u Grudama i opet doživjeli nezapamćenu krađu od strane sudaca, toliko sam se naživcirao da sam u jednom trenutku "zapjenio" od bijesa. Sorry, ali stvaro nemam "takata" pisati izvješće, još se preznojavam od muke, već ću ga opet "klepiti" kolegi što je bio samnom na utakmici.

Možda ćete i zamjeriti jer ovo pišem pod emocijma a upravo sam se vratio iz Gruda sa utakmice ljut i nervozan kao nikada.
Bio sam na stotine, tisuće sporskih predstava ali ovakve lakrdije i krađe još nisam doživio.Vjerovatno ovaj poraz u režiji suca Drnića iz Tomislavgrada znači opraštaj od sna zvanog Goodyear liga, ali i bolje je ne predstavljati ovu zemlju u bilo kakvom međunarodnom takmičenju.

Oko tristotine gledatelja skupilo se večeras u Grudama da vidi sraz domaćina i Zrinjskog.Dobar dio gledališta popunili su navijači Zrinjskog.Početna petorka Zrinjskog izgledala je ovako:

Terzić, Pinjuh, Dedić, Šarenac i Marković.

Sam početak pripada domaćinu koji uspijeva povesti sa 8-0, a prve poene za Zrinjski postiže Dedić i to trojku.Igrala se treća minuta a rezultat je bio 12-3.Zatim Plemići prebacuju u veću brzinu i ubrzo je 14-11.Prva četvrtina završava sa 22-12.

Druga četvrtina protiče u održavanju rezultata ali sa očitim namjerama sudaca da ne dozvole Zrinjskom da se približi domaćinu.U 14 minuti je 33-22 i nakon toga iznervirani trener Zelenika nije mogao trpjeti očitu sudačku krađu i sa pravom protestira.
Suci prvo daju tehničku grešku a potom i isključuju trenera gostiju.4 slobodna i lopta sa strane za domaćina i po meni je to odlučilo utakmicu.Poluvrijeme završava 50-36.

U drugom poluvremenu ista slika, čim bi se Zrinjski približio domaćinu na scenu stupaju suci, a posebno taj Drnić koji je sudio toliko očito u korist domaćina da je to smiješno.Treći period završava sa sa 76-58 i vidno iznervirani igrači Zrinjskog nisu mogli puno učiniti.
Sve se moglo i promijenuti jer je 90 sekundi prije kraja domaćin imao samo 5 poena ali opet čudne odluke sudaca sve to vraćaju na račun domaćina.Na kraju 101-93 za domaćina koji se ipak hrabro i pošteno borio i pobijedio.Nažalost Zrinjski nije pružio partiju kakvu smo očekivali, ali u onakvom okruženju se i nije moglo više.

Ne želim opravdavati nikoga, ali sve okolnosti su se okrenule protiv Zrinjskog.Ne mogućnost odrađivanja treninga u dvorani na Bijelom brijegu, iznenadna promjena termina sa srijede na večeras i uz ovakvo suđenje stvarno ni mnogo jači klub ne bi mogao učiniti više.
Jedino što zmjeram stručnom vodstvu i igračima Zrinjskog je zašto nisu napustili dvoranu kada su vidjeli da ne smiju pobijediti.Možda bi se neko negdje upitao zašto je to učinjeno.Ovako samo se daje viza onima zbog koga se i dešavaju sve ove nepravilnosti u našoj košarci.

Čestitke Grudama na pobjedi, nisu oni krivi što se sve ovako završilo.Takođe domaća publika bez ikakvih zamjerki.


zrinjski.info

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service


Post je objavljen 25.04.2006. u 23:58 sati.