Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livno1

Marketing

Novi Poljud stajat će 90 milijuna eura

Prema projektu akademika Borisa Magaša, stadion će imati 44.000 natkrivenih mjesta
SPLIT - Danas je u grad Split stigla 3D animacija rekonstrukcije poljudske ljepotice, rad akademika Borisa Magaša. 3D animaciju načinio je zagrebački studio Entazis, a Grad Split ugovorio je s projektantom stadiona rekonstrukciju koja će, prema procjenama stručnjaka, koštati čak 90 milijuna eura kako bi grad Split mogao biti domaćin Europskog nogometnog prvenstva 2012. te Svjetskog prvenstva u atletici 2010. godine. Prema riječima projektanta akademika Borisa Magaša, koji je 70-ih za Mediteranske igre projektirao poljudsku ljepoticu, rekonstrukcija stadiona stajat će najmanje 50 milijuna eura. Kako je akademik objasnio, ta svota pokriva najnužnije preinake na Poljudu. Stadion će imati 44.000 natkrivenih mjesta za europsko prvenstvo jer će se za tu priliku zatvoriti jug.
Ovaj idejni projekt prezentirat će se u Zagrebu u Uefi. Akademik je, poštujući pravila atletske federacije, Fife i Uefe napravio idejno rješenje prema kojem će cijelo gledalište stadiona biti natkriveno - objasnio je danas Branko Poljanić, član Poglavarstva Splita zadužen za urbanizam.
Poljanić je danas, naime, na sjednici Gradskog vijeća za vrijeme izvješća o radu Gradskog poglavarstva pokazao vijećnicima fotografije skinute sa 3D animacije stadiona. Slijedi izrada idejnog projekta koji će odgovoriti na pitanje koliko će točno sjedalica na Poljudu biti, kolika i kakva će biti VIP loža i novinarska loža. Kada će početi fizički radovi na rekonstrukciji stadiona danas nismo mogli saznati.


- Ključno za realizaciju projekta rekonstrukcije poljudskog stadiona dobivanje je domaćinstva Europskog prvenstva, jer bez pomoći države Split neće biti u mogućnosti realizirati ovaj projekt - rekao je danas Branko Poljanić. Izrada idejnog rješenja i 3D animacije Grad Split koštala je 300 tisuća kuna.

jutarnji list

Post je objavljen 25.04.2006. u 22:38 sati.