Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

24. druženje na go-sekciji O. Š. 'Jurja Habdelića' Velika Gorica – 24. 04. 2006.

Proljetni školski praznici su prošli. Nastava se nastavlja, a s njom i rad go-sekcija po velikogoričkim osnovnim školama. To su ovdje vannastavne školske aktivnosti, ali svejedno se drže satnice.
U vrijeme početka prvog školskog sata predviđenog za go, stigao je samo Andrija Starčević. Uskoro je tu i Luka Vračan pa ulazimo u učionicu 1. a razreda. Postavljam četiri garniture 13x13 i dvije za atari-go na 9x9. Računam da će ipak biti neke aktivnosti. Tome viđenju mi pridonosi i pojava Mateja i Antonia. Njih dvojica brzo odlaze na muzički i kažu da će stiči na slijedeći školski sat.
Igram s Andrijom i Lukom. Dolazi u toku sata Filip Šoić iz Kvaternika i sada su tu već uvjeti za turnir od četvero natjecatelja, ako se i ja uključim. Krećemo na to. Nismo završili niti drugo kolo, a Andrija i Luka odlaze. Luka ne želi propustiti sapunicu na TV, a Andrija je učenik-putnik. Propada turnir.
Dolazi i drugi sat, a s njime i Matej s Antoniom. Na redu je mali turnir goa na 13x13.
Pogledajmo rezultat turnira. Igralo se handicap prema razlici kategorija podjeljenoj sa 3.

1. Matej Zakanj 6. kyu, 3 pobjede
2. Antonio Pavlović 20. kyu, 1 pobjeda
3. Filip Šoić 4. interna kategorija, bez pobjede
van konkurencije
Mladen Smud 3. dan, 2 pobjede
Prošetao Matej. Pitao me čak, da bi igrao samnom ravnopravono. Kaže mi: 'Da te probam pobjediti iz ravnopravne na 13x13.' Bilo bi dobro, ali treba misliti i na druge i tako krećemo na igranje turnira goa na 13x13 između nas četvorice.
U našoj partiji sam ja davao tri prednosna kamena Mateju. Sredio me bez problema. Napreduje on ozbiljno. Volio bih da bude što više ozbiljnih turnira na koje bi on mogao ići. Ima poziciju za dobro napredovanje. Na Bledu mi neki kažu, kada im rekoh, da nekako slabo ide s mladima u Gorici i da se skoro nitko od mladih nije ozbiljno prihvatio goa: 'Evo ti majstora uskoro.', i pokažu mi na Mateja. 'Vidjeti češ da će on za koju godinu u Japan na WAGC.'
Antonio je danas bio drugi, a Filip treći, ali bez ijedne pobjede. Ja sam tu bio van konkurencije, ali Mateju to nije bilo bitno. Vjerojatno bi mu draže bilo, da sam bio u konkurenciji.
Slijedeći ponedjeljak ćemo opet biti ovdje.
bl. Muradenu wave

Post je objavljen 25.04.2006. u 14:18 sati.