Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/silvanaurbs

Marketing

SAMOSTAN PUNCJELA

nažalost, nemam ovdje, ne mogu naći fotografije atrija, koji je uistinu iznimno lijep. pronašla sam svoj tekst koji ga opisuje u jednoj knjizi i jednoj drugoj zgodi i sadržaju:


» klarise su davno napustile dubrovnik i svoj samostan, a on je mijenjao gospodare i sadržaje, no uvijek je ostajao lijepim i zanimljivim prostorom. tajnovite priče i legende vezane za samostan i njegove stanovnice davale su ovom prostoru - s velikim otvorenim atrijem omeđenim kolonadama, zdencu s prekrasnim kruništem, prostoru s unutarnjim i vanjskim terasama koje su ljeti zaklonjene prekrasnim crvenim krošnjama visokih bugenvilija - neku posebnu ljepotu. bilo je to i mjesto zabave. ne bi se moglo kazati da je pozornost posjetitelja i turista bila isključivo usmjerena na umijeće i profinjeni ukus graditelja samostana ili izgled njegova atrija, odnosno obližnje onofrijeve fontane, crkvice sv. stjepana i franjevačke crkve male braće, nego i na gastronomsko uživanje u specijalitetima uz svjetlost lojanica i klapsku dalmatinsku pjesmu. «

bilo, kako bilo to je sad vlasništvo dubrovačke biskupije i još uvijek je jednim dijelom ugostiteljskog sadržaja, uz drugo još manje primjerenije, što je vjerujem, radi cijena poslovnih prostora, više nego dobrodošao poklon grada dubrovnika biskupiji i ... .


Post je objavljen 25.04.2006. u 09:57 sati.