Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/f1renault

Marketing

V.N. SAN MARINA - RENAULT




Nakon dominantne forme u prve tri utrke, Renault je u Imolu stigao kao glavni favorit. Ipak, konkurencija nije čekala prekriženih ruku tijekom trotjedne pauze, pa je već nakon kvalifikacija postalo očito kako se Renaultovi vozači nalaze pred najtežom utrkom do sada.

Tako je i bilo. Dok je Fisichella startao s tek 11., a utrku završio na osmom mjestu, Fernando Alonso je imao pune ruke posla s Michaelom Schumacherom, kojemu je gotovo više od pola utrke pokušavao preoteti vodstvo.
Na kraju mu to nije uspjelo.

"Drugo mjesto i osam bodova je perfektan rezultat za mene nakon ovog poslijepodneva. Pretpostavljali smo da smo se kvalificirali s nešto više goriva od ostalih, a utrka je pokazala da smo odabrali ispravnu strategiju. Na normalnoj stazi, mogli smo pobijediti ali ovo je Imola, gdje je pretjecanje gotovo nemoguće. Vidio sam da sam bio puno brži od Michaela tijekom drugog stinta i onda sam pokušavao vršiti pritisak na njega, nadajući se da će pogriješiti.
Drugo zaustavljanje u boksu nismo planirali obaviti u onom trenutku - odradili smo ga ranije ne bi li uspjeli prestići Michaela, ali nam to nije uspjelo. Posljednjih pet krugova proveo sam odmah iza njega, izvlačio sam svu snagu iz motora i pokušavao sam ga prestići.
Ferrari je bio ponovno puno brži na kraju, pa se to nije dogodilo.
Gledajući na prvenstvo, ovo je odlično. Moji najveći konkurenti na početku vikenda su bili Fisichella i Raikkonen, a sada sam im ukrao nekoliko bodova. Sretan sam s rezultatom i znam da ćemo ponovno biti još jači u Nürburgringu" - izjavio je drugoplasirani Fernando Alonso.

U međuvremenu, Alonsov momčadski kolega Giancarlo Fisichella nije imao nimalo lakšu utrku. Nakon što jučer nije uspio ući u posljednji dio kvalifikacija, Fisichella je današnju utrku startao s tek 11. pozicije, što je značilo da će Renaultovi stratezi morati osmisliti vrlo dobru strategiju za utrku, ne bi li Talijana dovukli do bodova.
Na kraju im je to i uspjelo, ali Fisichella nije nimalo zadovoljan, znajući da su stvari mogle proći puno bolje:

"Ovo je bila utrka u kojoj smo se pokušali oporaviti od onog što nam se dogodilo na jučerašnjim kvalifikacijama i ne mogu biti zadovoljan što sam završio osmi, ali ipak, završio sam u bodovima. Start je bio fantastičan, ali našao sam se u gužvi ostalih vozača koji su zatvorili vrata i nakon toga sam tijekom cijelog prvog stinta patio od nedostatka gripa.
Za vrijeme prvog zaustavljanja smo smanjili nagib prednjeg spoilera, što je vratilo brzinu u bolid. Bio sam puno brži i započeo sam se uspinjati u poretku jer smo ostali duže od drugih na stazi, ali na kraju, pred posljednji ulazak u boks, imao sam samo nekoliko sekundi prednosti, nakon čega sam se vratio iza Buttona i Webbera.
Utrka je pokazala da postoji brzina u bolidu, ipak, mislim da ćemo imati puno uspješniji vikend u Njemačkoj za dva tjedna."



Post je objavljen 24.04.2006. u 16:32 sati.