Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prestigio

Marketing

FOND MUKE

Kako se obrazujem po pitanju fondova te u konverzaciji s kolegama u jednom trenutku me pitaju gdje bi bilo pametno uložit. Naravno, nakon što im sve objasnim kaže kolegica kako bi ona se odlučila za neki fond koji je vezan uz domaću banku te mi kasnije javi da je uložila u PBZ equity i PBZ global.

E sad počinju moje muke...u zadnjih 30 dana vrijednost udjela koji je kupila nije puno narasla točnije u prvih 10tak dana je narasla da bi se nakon 30 dana skoro spustila na vrijednost koja je nominalno plaćena...

Čisto da znate, nije pametno svakome djeliti svoje znanje...te stoga ukoliko vam nešto sa ovih stranica pomogne da se odlučite za određeni fond, to činite na vlastitu odgovornost.

Jer poučen primjerom sa kolegicom u buduće ću govoriti o fondovima na godišnjoj razini jer će tek tada ljudi shvatit kako fond fluktuira tokom godine te da drugi kvartal ponekad može biti u minusu te da četvrti kvartal primjerice može fond vratiti u očekivanu razinu što je u prosjeku 20-tak postotaka godišnje.

Post je objavljen 24.04.2006. u 10:54 sati.