Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/anderlon

Marketing

Zašto je većina blogera anonimna?

Koliko blogera znam koji pišu pod svojim punim imenom? Znam dosta njih u živo, ali na blogu je i dalje većina anonimna. Mislim da bi svaki ozbiljniji i ambiciozniji bloger svojom osobom trebao stati iza svog bloga. To im daje vjerodostojnost. Čini mi se da vani svaki ambiciozniji bloger odmah istakne svoje ime. Ako se blogovi uspoređuju s novinama onda bi bilo logično da budu potpisani. Da vidimo koje znam:

Peratović, Dalibor, Darius, Stipe Juras, Čadež, Božidar Alajbegović, Borja, Kemal Mujičić, Danijela Dvornik... (pomozite). Među njih par stotina.

Čini se da je za mnoge blogere već kasno za prijelaz na puno ime. Njihov blogerski, virtualni identitet je već toliko slavan da bi otkrivanje imena bio nebitan podatak, svi će ih i dalje zvati po blogerskom imenu.

A opet, naravno, mnogi blogovi upravo anonimnosti duguju zanimljivost. Oni dnevničkog tipa.

U svakom slučaju, moj savjet bi bio, ako kanite pisati ambiciozniji blog, u kojem osobni detalji nisu bitni, nema razloga da se skrivate. Usput, ako je blog dobar, to je najbolji CV koji možete nekome pokazati. Ne samo za posao wink

Post je objavljen 23.04.2006. u 23:59 sati.